Territori

La Generalitat signa diversos convenis en habitatge i rehabilitació amb els Ajuntaments d'Almacelles, Biosca, Lladorre i Baronia de Rialb

query_builder   24 octubre 2003 12:14

event_note Nota de premsa

La Generalitat signa diversos convenis en habitatge i rehabilitació amb els Ajuntaments d'Almacelles, Biosca, Lladorre i Baronia de Rialb

El director general d’Arquitectura i Habitatge del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Damià Calvet, ha signat avui diversos convenis, en matèria d’habitatge i rehabilitació, amb els Ajuntaments d’Almacelles (Segrià), Biosca (Segarra), Lladorre (Pallars Sobirà) i la Baronia de Rialb (Noguera).

Convenis per a la construcció d’habitatges i per a la rehabilitació d’una escola per a museu a Almacelles (Segrià)

El director general d’Arquitectura i Habitatge, Damià Calvet ha signat avui dos convenis amb, l’alcalde de l’Ajuntament d’Almacelles, Josep Ramon Ibarz, per a la construcció d’una promoció d’habitatges de protecció oficial i la rehabilitació de l’antic col·legi Pitàgores, respectivament.

· La nova promoció d’habitatges estarà situada entre els carrers Balmes, Pitàgores, Sant Pere i Antonio de Nebrija, en un solar cedit per l’Ajuntament que, en contrapestració, rebrà el local de la planta baixa. Els habitatges seran adjudicats com habitatges de lloguer i seran destinats preferentment per a joves. En la definició dels criteris d’adjudicació, hi participarà la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge, la Direcció General de Serveis Comunitaris i  l’Ajuntament d’Almacelles.

· El conveni per a la rehabilitació de l’antic col.legi Pitàgores com a museu i la urbanització dels carrers de l’entorn, estableix que les obres seran executades per l’Institut Català del Sòl (INCASOL). El pressupost total previst és de més de 349.000 EUR, dels quals 259.000 EUR seran aportats per la Generalitat per a la rehabilitació de l’escola, i la resta seran aportats per l’Ajuntament i es destinaran a la urbanització dels carrers.

Aquesta obra s’inscriu en el programa “Reviure les velles ciutats”, promogut pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques, que té per objectiu frenar el deteriorament físic i l’envelliment progressiu del patrimoni arquitectònic i dels nuclis antics de les ciutats i viles de Catalunya.

Conveni per a la urbanització del nucli antic de Biosca (Segarra)

El director general d’Arquitectura i Habitatge, Damià Calvet, ha signat avui un conveni amb l’alcalde de Biosca, Josep Freixas, per a l’execució de la 1a fase d’urbanització del nucli antic d’aquest municipi. Aquesta actuació, realitzada per l’Institut Català del Sòl (INCASOL), té un pressupost total de més de 100.000 EUR que seran aportats, a parts iguals, per la Generalitat i l’Ajuntament.

Aquesta obra s’inclou també en el programa “Reviure les velles ciutats”.

Conveni per a la urbanització dels accessos al nucli de Tavascan

El director general d’Arquitectura i Habitatge Damià Calvet ha signat avui un conveni amb l’alcalde de Lladorre, Lluís Colomer, per a la urbanització dels accessos al nucli de Tavascan (terme municipal de Lladorre, Pallars Sobirà). Les obres, executades per l’Institut Català del Sòl (INCASOL), tenen un cost de més de 175.000 EUR, dels quals 100.000 EUR seran finançats per la Generalitat i la resta per l’Ajuntament.

Aquesta actuació s’emmarca dins el programa “Reforma Urbana”, promogut pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques, que té per objectiu millorar la infrastructura viària dels nuclis antics de les ciutats i viles de Catalunya per tal d’adaptar-la a les necessitats actuals del municipi.

Conveni per a les obres d’urbanització de la plaça de l’església del nucli antic de Gualter (Baronia de Rialb, la Noguera)

El director general d’Arquitectura i Habitatge, Damià Calvet, ha signat avui un conveni amb l’alcalde de la Baronia de Rialb, Pere Prat, per a les obres d’urbanització de la plaça de l’església del nucli antic de Gualter. Aquesta actuació, executada per l’Ajuntament de la Baronia de Rialb, té un pressupost de més de 82.000 EUR que seran aportats íntegrament per la Generalitat.

Aquesta obra s’inclou també en el programa “Reviure les velles ciutats”.