Territori

La Generalitat signa un conveni amb el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya pel concurs destinat a joves arquitectes

query_builder   24 abril 2003 17:08

event_note Nota de premsa

La Generalitat signa un conveni amb el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya pel concurs destinat a joves arquitectes

El director general d’Arquitectura i Habitatge del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Damià Calvet, ha signat avui amb el degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Jesús Alonso, un conveni que té per objectiu fomentar la integració dels joves arquitectes al món professional.

D’acord amb aquest conveni, ambdues institucions, a través de l’Institut Català del Sòl, convocaran un concurs per la recerca de noves propostes aplicades a quatre promocions de lloguer per a joves, amb un total de 136 habitatges, situades a diferents barris de la ciutat de Barcelona. Les propostes hauran d’impulsar la renovació dels procediments en la construcció, la innovació tecnològica i els criteris de sostenibilitat, dins dels principis d’economia que imposa tota acció pública.

A les millors propostes se’ls concedirà l’encàrrec de la redacció dels projectes bàsic i d’execució de l’actuació i la direcció de l’obra que hagin proposat i, a més, es donaran quatre mencions, una per a cadascun dels emplaçaments.

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya realitzarà una convocatòria oberta a tots els arquitectes o equips d’arquitectes col·legiats que compleixin un seguit de requisits, entre ells, no haver complert els quaranta anys el dia de la presentació de les propostes i certificar que no tenen cap tipus d’incompatibilitat ni relació funcionarial o laboral amb la Generalitat de Catalunya o amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

L’arquitecte o equip d’arquitectes només podran presentar-se a un únic projecte dels quatre emplaçaments proposats. Hauran d’incloure en sobres tancats amb un lema, a fi que el jurat pugui judicar els treballs sense conèixer el nom dels autors, la documentació personal, la proposta arquitectònica i el nom de l’arquitecte que proposen com a membre del jurat.

Aquest estarà format pel director general d’Arquitectura i Habitatge, el degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, un arquitecte representant de la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge, un arquitecte representant de la Direcció General d’Urbanisme, un arquitecte representant de l’Institut Català del Sòl i un arquitecte representant del CAC (Col·legi d’Arquitectes de Catalunya), un arquitecte designat per la Junta Directiva de l’AJAC (Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya) i l’arquitecte proposat pels concursants.

Els resultats del concurs es faran oficials en 30 dies, a partir de l’últim dia de la presentació de les propostes al CAC, en un acte públic a la sala d’actes d’aquest col·legi on es proclamaran els guanyadors i les quatre mencions per a cada actuació.

Els guanyadors, un per cada emplaçament proposat en el concurs, obtindran l’encàrrec dels respectius projectes bàsics i d’execució de les obres, la seva direcció i rebran com a premi 3.000 € a compte d’honoraris. També es concediran quatre mencions per cadascun dels quatre projectes proposats amb un import de 3.000 €, IVA inclòs.

Per últim cal indicar que la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya es comprometen a realitzar una exposició i a publicar els treballs guanyadors i totes les mencions premiades. A més, aquests podran ser objecte d’exposició a través de la “galeria virtual” de la pàgina de concursos del CAC.