Territori

La Generalitat presenta el projecte per a la construcció de 68 habitatges de protecció oficial al Pla dels Frares d'Arenys de Mar

query_builder   3 abril 2003 20:17

event_note Nota de premsa

La Generalitat presenta el projecte per a la construcció de 68 habitatges de protecció oficial al Pla dels Frares d'Arenys de Mar

El director general d’Arquitectura i Habitatge del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Damià Calvet, juntament amb l’alcalde d’Arenys de Mar, Joaquim Ponsarnau, ha presentat avui el projecte per a construir una promoció de 68 habitatges de protecció oficial en el sector del Pla dels Frares d’aquesta població del Maresme. Aquesta actuació, que es preveu que comenci abans de final d’any, suposa una inversió de 3,5 MEUR.

Descripció dels habitatges

La nova promoció estarà situada en una finca d’aproximadament 3.350 m2, cedida per la comunitat dels Framenors Caputxins de Catalunya. Es tracta d’un solar situat a dalt d’un turó.

L’edifici tindrà forma de “L” i es col·locarà al llarg del camí de la Plana i de l’extrem oest del solar, deixant un espai interior lliure i verd. La seva alçària serà de planta baixa més tres plantes pis i en alguns punts tindrà dues plantes seguint el desnivell del terreny.

Totes les sales i els dormitoris tindran vistes a l’exterior, cap d’ells orientat al nord, i les cuines, safareigs i banys donaran als patis interiors. D’aquesta manera els habitatges seran més sostenibles.

El bloc tindrà quatre nuclis independents. Dos d’ells tindran un total de 26 habitatges que es destinaran a lloguer i els altres dos nuclis tindran un total de 42 habitatges de lloguer per a joves. Hi haurà 12 habitatges de 3 dormitoris, 30 habitatges de 2 dormitoris i 26 habitatges d’un dormitori. La seva superfície construïda oscil·larà entre els 89 m2, el més gran, i els 42 m2, el més petit. Tres dels habitatges estaran adaptats per a persones amb discapacitat.

Les 78 places d’aparcament estaran repartides en dues plantes soterrani. Hi haurà dos locals comercials davant del vial-camí anomenat de la Plana.

El projecte preveu també la construcció d’un vial a l’extrem oest del solar que connectarà amb una futura ronda, així com el tancament de la finca dels frares caputxins, per tal de donar privacitat en aquella part que, amb motiu de la segregació, queda oberta.

Aquesta promoció s’inclou en el Programa d’Habitatge i Sòl 2000-2003 dissenyat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques. D’acord amb aquest programa, es preveu que durant aquest període s’iniciï la construcció de 10.651 habitatges dels quals, fins al moment, ja se n’han destinat més de 2.200 a lloguer per a joves.