Territori

La Generalitat posa en funcionament la terminal d'autobusos de Sant Carles de la Ràpita (Montsià)

query_builder   4 juny 2003 16:46

event_note Nota de premsa

La Generalitat posa en funcionament la terminal d'autobusos de Sant Carles de la Ràpita (Montsià)

Apartir d’avui dimecres, dia 4 de juny, comença a donar servei la nova terminal d’autobusos de Sant Carles de Ràpita, una vegada finalitzats el treballs de construcció i d’urbanització en els que hi han col·laborat la Generalitat i l’Ajuntament d’aquesta població del Montsià (Terres de l’Ebre).

Així doncs, la Direcció General de Ports i Transports del Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha portat a terme les tasques de construcció de la terminal d’autobusos que ha tingut un pressupost de 84.380,42 EUR (14 MPTA).

Pel que fa al projecte, va ser elaborat per l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, amb l’assessorament dels tècnics de la Direcció General de Ports i Transports.

La terminal, integrada plenament a la ciutat, està disposada en una petita illa existent a l’alçada de l’avinguda dels Esports, i és accessible tant frontalment com lateralment, ja que queda oberta per tots dos costats. Estructuralment consisteix en una base de formigó constituïda per dos nivells: un que configura la base de la marquesina i un altre que és la rampa d’accés lateral.  Aquests nivells es troben protegits per un sistema de coberta inclinada que ofereix a l’usuari una protecció en els moments de més incidència del sol. L’interior de la terminal està delimitat per un mur de formigó d’alçada mitjana.

Amb la construcció d’aquesta nova terminal, es pretén millorar el servei als usuaris, ja que aquest municipi s’articula com un nus important d’afluència de viatgers (prop de 100.000 viatgers anuals). A més, cal remarcar que a Sant Carles de la Ràpita hi conflueixen diferents serveis de viatgers amb destinació no només a les principals poblacions de les comarques de l’Ebre, sinó també a Tarragona, Barcelona i connexions amb altres poblacions de la resta de l’Estat:

Concessió Servei

 

VAC-154 Saragossa – Maella – Tortosa – Sant Carles de la Ràpita – Vinaròs – Peñíscola – Castelló - València

 Saragossa – Casp – Tortosa – Benicarló – Castelló

 Nord peninsular – Saragossa – Maella – Tortosa – Sant Carles de la Ràpita – Vinaròs – Peñíscola – Castelló – València

 Irún – Saragossa –València

 Tortosa – Vinaròs

 Tortosa – Vinaròs - Peñíscola

 Lleida – Móra d’Ebre – Tortosa – Sant Carles de la Ràpita

 Tortosa – Vinaròs – Benicarló – Castelló - València

V-GC-10 Barcelona – Amposta – Sant Carles de la Ràpita

V-GC-47 La Sénia – Tarragona per Sant Carles de la Ràpita i A-7