Territori i Sostenibilitat

La Generalitat lliura les claus de 21 habitatges de protecció oficial a l'Arboç (Baix Penedès)

query_builder   18 desembre 2002 13:34

event_note Nota de premsa

La Generalitat lliura les claus de 21 habitatges de protecció oficial a l'Arboç (Baix Penedès)

El director general d’Arquitectura i Habitatge del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Damià Calvet, juntament amb el conseller delegat d’Adigsa, Josep Anton Fondevila, ha lliurat avui les claus de 21 habitatges de protecció oficial a l’Arboç. Es tracta d’una promoció ubicada en el nou sector residencial Santa Llúcia d’aquesta població del Baix Penedès. La Generalitat ha invertit 1,1 MEUR (183 MPTA) en aquesta actuació.

Descripció dels habitatges

La nova promoció està situada a la part més alta de la Via Augusta (números, 8-12), al sud-oest del nucli urbà de l’Arboç. Es tracta d’un bloc amb planta baixa i tres plantes pis estructurat en tres escales. A més dels 21 habitatges, l’edifici disposa d’un local comercial amb una superfície útil aproximada de 61m2 a la planta baixa, 14 places d’aparcament vinculades als habitatges i una zona verda interior d’ús privat.

Dels 21 habitatges, 18 tenen tres dormitoris i una superfície útil aproximada de 68 m2. Els 3 habitatges restants tenen dos dormitoris i una superfície útil de 55 m2. Els habitatges són de protecció oficial en règim de lloguer.

Actuacions executades i previstes al sector residencial de Santa Llúcia

Els 21 habitatges s’han construït en terrenys propietat de l’Institut Català del Sòl situats al sector de Santa Llúcia, el qual també ha urbanitzat l’Institut. Aquest sector té una superfície total de 20 ha amb capacitat per a 516 habitatges i l’INCASOL hi ha invertit 5,5 MEUR (915 MPTA).

Actualment, la Generalitat ha iniciat la construcció d’una segona promoció de 32 habitatges de protecció oficial en aquest sector. L’obra té un pressupost de 2,2 MEUR (366 MPTA) i es preveu que estigui acabada el mes de setembre de l’any vinent.