Territori

La Generalitat licita la primera fase de les obres d'urbanització del polígon industrial Catalunya Sud [Actualitzada]

query_builder   4 desembre 2002 17:35

event_note Nota de premsa

La Generalitat licita la primera fase de les obres d'urbanització del polígon industrial Catalunya Sud [Actualitzada]

La Generalitat de Catalunya, mitjançant l’Institut Català del Sòl, ha posat a licitació la primer fase de les obres d’urbanització del polígon industrial Catalunya Sud, en els sectors compresos a Tortosa i a l’Aldea. Amb aquesta actuació, la Generalitat de Catalunya posarà a disposició 136 noves hectàrees de sòl industrial, destinades a la implantació i a la renovació d’indústria a la zona.

El pressupost de la licitació és de 9,6 MEUR, IVA inclòs. La data límit per a la presentació d’ofertes és el 20 de desembre de 2002, i l’obertura d’aquestes ofertes es farà efectiva el 8 de gener de l’any vinent. L’inici de les obres es calcula per a mitjans del mes de febrer, amb un termini d’execució de 15 mesos.

Els terrenys on es durà a terme l’actuació ocupen una superfície total de 136 hectàrees. D’aquestes, 82,6 ha corresponen a l’àmbit de Tortosa (amb un 42,2% propietat de l’Incasòl) i 53,4 ha, a l’Aldea (58,4 propietat de l’Incasòl). Per la seva ubicació, adjacent a la sortida de l’autopista A-7 i a la carretera N-235, es troba en un punt òptim des del punt de vista de comunicacions i accessibilitat. L’accés principal al polígon serà des de la carretera N-235, que uneix Tortosa i l’Aldea.

Fins al moment s’han dut a terme obres prèvies preparatòries de la urbanització, com ara la portada de l’escomesa d’aigua, la connexió del clavegueram a la xarxa general de l’Aldea i l’explanació parcial dels espais lliures.

Totes les actuacions industrials que s’hi duran a terme estan acordades per conveni entre la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments de Tortosa i l’Aldea.

L’objectiu de les obres en aquest polígon és desenvolupar el sòl industrial urbanitzat a preu de cost, amb tots els serveis necessaris, amb tipologies edificatòries i de parcel·lació que permeti la instal·lació de tot tipus d’indústria, ja sigui de nova implantació com de renovació de la que ja opera a l’Aldea i Tortosa.