Territori

La Generalitat inicia les obres de construcció de 21 habitatges per a joves a Ripollet (Vallès Occidental)

La Generalitat hi invertirà més d'1 MEUR

query_builder   16 juny 2003 13:28

event_note Nota de premsa

La Generalitat inicia les obres de construcció de 21 habitatges per a joves a Ripollet (Vallès Occidental)

La Generalitat hi invertirà més d'1 MEUR

El director general d’Arquitectura i Habitatge del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Damià Calvet, juntament amb l’alcalde de Ripollet, Joan Parralejo, ha posat avui la primera pedra de les obres de construcció d’una promoció de 21 habitatges de protecció oficial, destinats a lloguer per a joves, al sector residencial Can Vargas d’aquesta població del Vallès Occidental. Aquesta actuació, iniciada avui i amb un termini d’execució de 14 de mesos, suposa una inversió d’1,19 MEUR (198 MPTA).

Descripció dels habitatges

La promoció està situada al carrer Federico García Lorca, 13-14, del sector residencial Can Vargas de Ripollet.

Els habitatges ocupen un edifici de planta baixa més tres plantes pis i un soterrani. Tots els habitatges tenen un dormitori i una superfície útil d’entre 42 i 45 m2. Hi ha 21 places d’aparcament, 21 trasters i un local.

En conjunt, aquests habitatges s’adrecen a joves d’entre 18 i 30 anys, amb uns ingressos anuals que no superin 3,5 vegades el salari mínim. Es preveu que la durada màxima dels contractes d’arrendament sigui de 5 anys, per tal de fomentar la rotació i facilitar l’accés d’altres joves, a mesura que canviïn les necessitats dels adjudicataris i deixin lliures els habitatges.

Aquesta promoció s’inscriu en el Programa d’habitatge i sòl 2000-2003 dissenyat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques. D’acord amb aquest programa es preveu que durant aquest període s’iniciï la construcció de 10.651 habitatges dels quals, fins al moment, ja se n’han destinat prop de 2.500 a lloguer per a joves.

L’objectiu és posar a disposició de les persones joves habitatges de lloguer adequats a les seves necessitats per tal d’afavorir la seva emancipació i mobilitat.

Aquesta és la tercera promoció d’habitatges que executa l’Institut Català del Sòl a Ripollet. Amb anterioritat l’Institut va invertir 8,3 MEUR (1.381 MPTA) en la construcció de la promoció Ripollet-1 de 22 habitatges i de Can Vargas de 122 habitatges. 

A més, la Generalitat ha promogut els sectors residencials Gassó Vargas, Torrent II i el Molí d’en Rata amb un total de 38 hectàrees amb capacitat per a  1.533 habitatges potencials. El cost global de la inversió va ser de 8 MEUR (1.331 MPTA). Actualment les tres actuacions estan exhaurides.