Territori

La Generalitat invertirà 446.554 € en obres de rehabilitació al barri d'Arraona de Sabadell

ADIGSA realitzarà les obres de millora a les façanes, cobertes i sistema de ventilació dels habitatges

query_builder   20 març 2003 17:05

event_note Nota de premsa

La Generalitat invertirà 446.554 € en obres de rehabilitació al barri d'Arraona de Sabadell

ADIGSA realitzarà les obres de millora a les façanes, cobertes i sistema de ventilació dels habitatges

L’empresa pública ADIGSA, que gestiona el parc públic d’habitatges de la Generalitat de Catalunya, ha presentat als veïns el projecte de l’aïllament de façanes, reparació de cobertes i ventilacions dels blocs 82 i 83 del barri d’Arraona de Sabadell. Les obres, que s’iniciaran en breu, tenen un pressupost de 446.554,70 € (prop de 75 MPTA), aportats íntegrament per l’empresa pública del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Els treballs, que formen part del Pla director d’obres que ADIGSA està portant a terme a la gran majoria dels barris d’habitatge social de Catalunya construïts per l’Estat abans de 1985, beneficiaran directament un total de 16 habitatges, corresponents als blocs 82 i 83 d’Arraona.

Les obres que es realitzaran a les façanes consistiran en instal·lar un sistema d’aïllament de façanes amb plaques de poliestirè expandit, morter adhesiu, malla de reforç i acabat amb estuc sintètic. També es netejaran els sòcols de pedra de la planta baixa i se substituiran els tancaments de fusta per altres d’alumini i es col·locaran persianes de PVC i reixes a les finestres de la planta baixa. S’enderrocaran les galeries de diversos tipus i es construirà un àmpit d’obra i tancament amb vidre i alumini.

A les cobertes es realitzarà una impermeabilització amb el sistema de coberta invertida amb acabat de palet de riera. També s’impermeabilitzarà el badalot de la caixa d’escala i del sostre de les galeries, amb acabat de rajola ceràmica.

Pel que fa a instal·lacions es col·locarà un sistema d’evacuació de gasos i fums, un nou sistema de ventilació dels habitatges i la instal·lació comunitària de gas, adequant-la a la normativa vigent.

A l’escala de veïns se substituirà el paviment i els graons, es pintarà tota l’escala, se substituiran les baranes, es pintarà la cambra de comptadors, es trauran els antics dipòsits de l’aigua i es pintarà aquesta cambra i es retolaran els pisos i les portes. També es repararan els elements malmesos de l’enllumenat de l’escala i es farà la pre-instal.lació de telefonia per la caixa de l’escala.

El president d’ADIGSA, Ferran Falcó, ha explicat que “aquesta actuació millorarà notablement la qualitat dels habitatges beneficiats, ja que es farà l’aïllament de les façanes i es milloraran també els elements comunitaris com l’escala de veïns”. En aquest sentit, Falcó ha destacat que “la millora en l’estat dels habitatges reverteix en una millora integral de la qualitat de vida dels seus veïns ja que se senten molt més segurs i còmodes en els seus habitatges i valoren més aquest patrimoni”.