La Direcció General de Ports i Transports del Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat ja els tràmits per a la instal·lació d’un nou equipament de parada per a autobusos de línies interurbanes a la zona universitària de Barcelona. En concret, la Generalitat està realitzant els estudis previs per a la localització i ubicació de la parada a la sortida de Barcelona per l’Avinguda Diagonal, a l’altura de la facultat de Ciències Econòmiques.

En aquest sector hi ha una afluència important de viatgers pel que fa als serveis interurbans, especialment estudiants universitaris, que es desplacen a Barcelona des de diferents localitats catalanes. Tot i això, actualment aquests usuaris no disposen d’una parada equipada. Les línies més utilitzades són les que operen les companyies Alsina Graells, Hispània, La Hispano Igualadina i La Hispano de Fuente en Segures en els itineraris Barcelona- Tarragona- Reus- Terres de l’Ebre i Barcelona- Igualada- Lleida - Pallars - Val d’Aran.

La nova instal·lació, equipada amb taquilles, marquesina i llocs de parada per als autobusos, facilitarà tant l’espera dels viatgers, en condicions adequades, com les operacions de pujada i baixada dels vehicles. Amb aquesta actuació la Generalitat millorarà el nivell de qualitat ofert als usuaris de transport públic.

De moment, la Direcció General de Ports i Transports ja s’ha adreçat als responsables de l’Ajuntament de Barcelona per tal d’iniciar les actuacions  necessàries per fer efectiu aquest projecte.