Territori

La Generalitat i el Consell Comarcal del Segrià impulsen la constitució del consorci de transport públic d'aquesta comarca

S'incrementarà el pes del transport públic en el conjunt de la mobilitat comarcal

query_builder   10 març 2003 13:34

event_note Nota de premsa

La Generalitat i el Consell Comarcal del Segrià impulsen la constitució del consorci de transport públic d'aquesta comarca

S'incrementarà el pes del transport públic en el conjunt de la mobilitat comarcal

El director general de Ports i Transports del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Enric Ticó, i el president del Consell Comarcal del Segrià, Francesc Teixidó, han acordat avui iniciar el procés de constitució del consorci de transport públic d’aquesta comarca.

El Consorci, en el que s’integrarien la Generalitat, el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Lleida, tindrà els següents objectius:

· Coordinar les actuacions de les diferents administracions facilitant d’aquesta manera l’extensió del transport públic a tots els municipis i nuclis de població. · Millorar l’oferta en termes quantitatius i qualitatius.

 · Implantació d’un sistema tarifari integrat o bitllet únic per al conjunt dels serveis.

· Noves infraestructures i actuacions a la xarxa de transport públic comarcal.

El consorci de transport públic del Segrià estarà format per un total de 38 municipis amb una població total superior als 165.000 habitants. En aquest sentit, el director general de Ports i Transports, Enric Ticó, s’ha adreçat a l’alcalde de Lleida, Antoni Siurana, per demanar la seva participació en el projecte i la seva integració en el futur consorci. Cal assenyalar que, a més del transport urbà de Lleida, operen actualment a la comarca del Segrià un total de 9 empreses de transport interurbà concessionades per la Generalitat.

El creixement econòmic i demogràfic i residencial experimentat per la comarca en les darrers anys i la propera entrada en funcionament del TGV palesen la necessitat d’impulsar la coordinació i el reforçament de l’estructura actual de transport públic.

Recordem que aquesta darrera setmana, el Govern de la Generalitat ha aprovat el Pla de Transports Públics de Viatgers de Catalunya (PTV), que preveu expressament aquestes actuacions en el conjunt de les programades al territori i particularment a les comarques de Lleida.