Territori

La Generalitat concedeix un ajut de 571.000 € a les estacions d'esquí per a la millora dels seus accessos

query_builder   10 desembre 2002 19:03

event_note Nota de premsa

La Generalitat concedeix un ajut de 571.000 € a les estacions d'esquí per a la millora dels seus accessos

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, ha concedit a través d’una resolució signada amb data d’ahir un ajut de 571.000 € a les empreses que gestionen les estacions d’esquí alpí de Catalunya per tal que adeqüin i netegin els accessos a les pistes.

L’objectiu d’aquest ajut és fomentar la millora i el desenvolupament de les estacions d’esquí i el turisme de la neu. Aquest suport permet l’aprofitament dels recursos de la neu a Catalunya i és un estímul per a la iniciativa privada ja que li permet potenciar les estacions mantenint unes instal·lacions competitives i ajuda a reduir el risc que causa la meteorologia en els accessos.

El decret que regula aquest ajut, vigent des del 1993, garanteix que els projectes d’inversió es corresponguin amb un pla de viabilitat òptim de les estacions i siguin coherents amb les criteris i les directrius del la gestió del govern en matèria de política de muntanya.

Les empreses que s’hi ha acollit són Boí Taüll, SA, Pallars Industrials, SA, Espot Esquí Parc, SA, Vallter 200, Ferrocarrils de la Generalitat, Telesquís Tossa, Alp, Das i Urús, SA, Baqueira Beret, SA, Centre d’Activitats Lúdiques Pirineneques SL i Guimaru, SL.