Territori

La Generalitat crea el Programa de Coordinació Territorial Metropolitana

query_builder   1 abril 2003 19:57

event_note Nota de premsa

La Generalitat crea el Programa de Coordinació Territorial Metropolitana

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha acordat avui la creació del Programa de Coordinació Territorial Metropolitana. Aquest programa respon a la necessitat d’aprovar el Pla Territorial Metropolità inicialment l’any 2003 per a la seva aprovació definitiva l’any 2004 i amb la voluntat de buscar el màxim consens possible.

El Programa té per objectius:

· Impulsar i coordinar l’elaboració dels plans directors territorials que s’elaborin en l’àmbit de la Regió Metropolitana.

· Fer el seguiment de les actuacions que s’executin en compliment d’aquests plans directors.

· La proposta alsòrgans competents de mesures adients en matèria d’ordenació territorial metropolitana.

El Pla Territorial Metropolità de Barcelona s’inscriu en la figura de pla territorial parcial definida per la Llei de Política Territorial de l’any 1983. Aquests plans territorials s’han d’adaptar al Pla Territorial General de Catalunya, aprovat pel Parlament de Catalunya l’any 1995.

La Regió Metropolitana de Barcelona, objecte del Pla Territorial Metropolità, comprèn 7 comarques (Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Maresme, Garraf i Alt Penedès), 163 municipis, 325.000 hectàrees, una població actual de més de 4,2 milions d’habitants, corresponent al 69% de la població de Catalunya, i una previsió per a l’any 2026, horitzó temporal del Pla, de 4,7 milions d’habitants.

Enguany, des de diferents sectors s’estan duent a terme múltiples iniciatives per a l’ordenació territorial d’aquesta Regió i per al seu desenvolupament.