Cultura

Els Diàlegs del Fòrum reuneixen responsables de polítiques lingüístiques

Antoni Mir i Miquel Pueyo es reuniran amb els seus homòlegs de diversos governs

query_builder   19 maig 2004 18:08

event_note Nota de premsa

Els Diàlegs del Fòrum reuneixen responsables de polítiques lingüístiques

Antoni Mir i Miquel Pueyo es reuniran amb els seus homòlegs de diversos governs

En motiu del Diàleg Diversitat Lingüística, sostenibilitat i pau, organitzat pel Fòrum 2004, es reuniran a Barcelona els responsables de polítiques lingüístiques de diversos governs, amb l’objectiu de debatre i reflexionar sobre la diversitat de llengües i la seva planificació.

Coincidint amb aquest Diàleg, les autoritats lingüístiques de la Generalitat intercanviaran informació sobre la política que porta a terme el Govern. La trobada estarà presidida pel secretari de Política Lingüística, Antoni Mir i el director de Planificació Lingüística, Miquel Pueyo.

A la reunió hi assistiran les persones següents:

 El responsable de Política Lingüística de Baixkiria, Ildus Illshev. El Baixkir és la llengua parlada a la República del Baixkortostan i en àrees pròximes de la República del Tatarstan. L’acompanyarà el president de la Cambra de Comerç Russa, Àngel Arias.

 Representants del Welsh Language Board: Meirion Prys Jones, Chief Executive; Dr Jeremy Evas, Head of Research Policy and Data i Bethan Griffiths, European Officer.

 Representants de la Diputación Foral de Gipuzkoa: el director general de Normalització de l’Euskera, Xabier Huitzi, el cap del Servei de Normalització de l’Euskera, Gotzon Egia, i el diputat foral del Departament per a les Relacions Socials i Institucionals, Fernando Tapia.

 Representants del govern basc: el viceconseller de política Lingüística, Patxi Goenaga, la directora de Promoció de l’Euskera, Lorea Bilbao, i la directora de Coordinació de l’Euskera, Miren Mateo.