Acció Exterior i Govern Obert

Accions per a joves de la Setmana de portes obertes a l'ampliació!

Barcelona, 21 d'abril de 2004

query_builder   21 abril 2004 08:44

event_note Nota de premsa

Accions per a joves de la Setmana de portes obertes a l'ampliació!

Barcelona, 21 d'abril de 2004

Des de dilluns i fins divendres (19-23 d’abril) el Patronat Català Pro Europa està portant a terme la Setmana de Portes Obertes a l’Ampliació!, en el marc del projecte Obrim les portes a l’ampliació!, que es realitza amb la col·laboració de la Representació de la Comissió Europea a Espanya.

Des de dilluns i fins divendres (19-23 d’abril) el Patronat Català Pro Europa està portant a terme la Setmana de Portes Obertes a l’Ampliació!, en el marc del projecte “Obrim les portes a l’ampliació!”, que es realitza amb la col·laboració de la Representació de la Comissió Europea a Espanya.

D’aquí a dues setmanes, l’1 de maig, Malta, Xipre, Estònia, Letònia, Lituània, Txèquia, Hongria, Eslovènia, Eslovàquia i Polònia entraran a formar part de la Unió Europea.

Què en saben els més petits sobre l’ampliació? i sobre els nous veïns? Quants països formaran llavors la UE? Quan entren? Són molt diferents a nosaltres? Quins idiomes parlen? Quines seran les noves fronteres de la UE?

Per tal d’intentar donar resposta a aquestes i altres preguntes, el Patronat Català Pro Europa ha organitzat un seguit d’activitats enfocades als més joves.

ACCIONS PRINCIPALS DURANT LA SETMANA

Amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, durant tota la setmana, s’han organitzat trobades al Patronat amb alumnes de centres escolars catalans - de Barcelona, Santa Coloma de Gramanet, El Masnou, La Garriga, Caldes de Montbui, Vilanova i la Geltrú- a qui se’ls hi exposa els elements principals de l’ampliació, visiten l’exposició sobre l’ampliació en el Centre d’Informació Europea i veuen projeccions de vídeos sobre aquesta matèria. Al final de la Setmana, uns 350 alumnes hauran assistit a aquestes visites.

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha facilitat el material informatiu editat en català que es distribueix als escolars i que també es pot obtenir al Centre d’Informació Europea del Patronat.

ACCIONS PRINCIPALS DIMECRES 21 D’ABRIL

· A les 12.00h hi haurà una representació teatral a la Sala d’actes del Patronat, amb la companyia Clown Fish, per explicar als més joves què és la Unió Europea, vers on s’amplia i les característiques principals de cada país.

Els periodistes estan convidats a cobrir aquest acte.

· De les 11.00h i fins les 12.15h tindrà lloc el segon xat sobre l’ampliació que s’organitza juntament amb la Fundació “La Caixa”, on està previst que hi participin alumnes de secundària d’escoles de Catalunya (Cerdanyola del Vallès; Barcelona i Sant Cugat) i de la resta d’Espanya:  Andalusia (Sevilla), Castella i Lleó (Valladolid, Burgos i Zamora); La Rioja (Logroño) i Madrid (Móstoles).

Els convidats a donar resposta a les preguntes dels escolars seran Guillem Rovira, subdirector del Patronat Català Pro Europa i Josep M. Ribot, responsable de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

Més informació

http://www.infoeuropa.org/catala/Ampliacio/Obrim_portes/index.htm