Esport

El secretari general de l'Esport signa a Mèxic un acord d'intercanvi de tècnics i material docent amb la UNAM

El conveni s'emmarca en el compromís de potenciar l'esport universitari

query_builder   30 gener 2003 19:48

event_note Nota de premsa

El secretari general de l'Esport signa a Mèxic un acord d'intercanvi de tècnics i material docent amb la UNAM

El conveni s'emmarca en el compromís de potenciar l'esport universitari

El secretari general de l’Esport, Josep Maldonado, i el secretari general de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM), Luis del Val, han signat avui a la capital mexicana un conveni de col·laboració que fomentarà l’intercanvi de programes d’investigació i recerca, així com la cessió de professionals entre totes dues institucions.

L’acord estableix la possibilitat de realitzar estades de formació i actualització de coneixements a les instal·lacions pròpies de la UNAM i als diferents centres esportius de Catalunya. També existeix la possibilitat de què esportistes designats per la Secretaria General de l’Esport puguin viatjar temporalment a Mèxic per entrenar-se i conèixer els sistemes d’entrenament de la UNAM.

La signatura d’aquest conveni s’emmarca en el compromís de la Secretaria General de l’Esport de potenciar, per una banda, l’esport universitari català, tal i com ja s’està treballant amb diferents universitats catalanes, i, per l’altre banda, en la necessitat d’internacionalitzar l’esport català, fomentant els vincles amb centres esportius de referència mundial.

La UNAM és el centre universitari més important d’Amèrica llatina, amb un campus que allotja 250.000 estudiants. La Universitat Nacional Autònoma de Mèxic ja té establerts vincles amb altres centres universitaris catalans, però en matèria esportiva inicia per primera vegada a Catalunya una col·laboració d’aquestes característiques.

Barcelona, 30 de gener de 2003