Acció Exterior i Govern Obert

El programa Afers Exteriors dirigit per Mikimoto guanya el primer Premi Periodístic Catalunya Exterior

query_builder   16 juliol 2003 19:11

event_note Nota de premsa

El programa Afers Exteriors dirigit per Mikimoto guanya el primer Premi Periodístic Catalunya Exterior

El programa Afers Exteriors emès per TV3 i dirigit Miquel Calçada ha estat el guanyador del Premi Periodístic Catalunya Exterior convocat per la Secretaria de Relacions Exteriors de la Generalitat de Catalunya. El segon premi s’ha atorgat al programa Catalunya al món que dirigeix i presenta Núria Riquelme a Ona Catalana i el tercer premi s’ha concedit a la periodista del diari La Mañana Alba Elías per dos articles dedicats a l’exili.

El Secretari de Relacions Exteriors de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Llimona, acompanyant del director del diari Avui, Vicent Sanchís, ha presidit aquesta tarda l’acte de lliurament del Premi Periodístic Catalunya Exterior convocat per la Secretaria de Relacions Exteriors amb el suport del diari AVUI. El Premi té com objectiu reconèixer els treballs periodístics que millor hagin  donat a conèixer la realitat de la Catalunya exterior a la societat catalana.

Joaquim LLlimona durant, la seva intervenció, ha demanat la complicitat dels mitjans de comunicació en la tasca de difusió de la Catalunya exterior i ha esperonats els periodistes a continuar “parlant” i investigant sobre els catalans i catalanes que viuen fora de Catalunya i de la important tasca de promoció que realitzen.

El jurat del premi, presidit pel secretari de Relacions Exteriors, Joaquim Llimona, i format per l’historiador Josep M. Ainaud de Lasarte, l’escriptor Baltasar Porcel, els periodistes Vicens Sanchís i Vicenç Villatoro;  el president del Cercle Català de Marsella, Francesc Panyella, i la responsable de la Unitat de les Comunitats Catalanes de l’Exterior, Gemma Grau ha decidit atorgar el primer premi al programa “Afers Exteriors” dirigit per Miquel Calçada emès per TV3 durant el primer trimestre del 2003. El programa consta de 14 capítols, on a partir del diàleg amb els protagonistes i de les reflexions en off, Miquel Calçada ens apropa a realitats llunyanes, a vivències de persones que tenen en comú haver nascut a Catalunya i ara en viuen lluny.

El segon premi s’ha atorgat al programa “Catalunya al món”, que dirigeix i presenta Núria Riquelme a Ona Catalana i s’emet els dissabte entre els 21 i les 21.30 hores. L’emissió ofereix entrevistes amb catalans que viuen fora i informació sobre les entitats catalanes a l’exterior i els països d’acollida.

Finalment, el tercer premi s’ha concedit a la periodista del diari La Mañana, Alba Elias, per dos articles publicats en aquest rotatiu, el mes de novembre de 2002, en els quals recull el testimoniatge de diverses persones que van viure l’exili després de la guerra civil. Son dos reportatges que es van publicar amb motiu de l’Homenatge a l’exili, que va organitzar la Generalitat l’any passat.

El Jurat ha valorat especialment, a banda de la qualitat dels treballs, la capacitat dels mateixos de difondre i promoure el coneixement de la Catalunya exterior entre la societat catalana així com el fet que els treballs s’emmarquessin en projectes de difusió més amplis.

A aquesta primera convocatòria han concorregut un total 14 treballs; sis articles de premsa, cinc de ràdio i tres de televisió. La dotació del premi és de 3.000 € per al treball guanyador, 1.500 € per al segon i 1.000 € per al tercer.