Empresa i Treball

Treball i Indústria duu a terme un pla específic de lluita contra la sinistralitat laboral a les comarques de Lleida

query_builder   3 setembre 2004 17:00

event_note Nota de premsa

Treball i Indústria duu a terme un pla específic de lluita contra la sinistralitat laboral a les comarques de Lleida

TREBALL I INDÚSTRIA DUU A TERME UN PLA ESPECÍFIC DE LLUITA CONTRA LA SINISTRALITAT LABORAL A LES COMARQUES DE LLEIDA

El Pla, que es va iniciar el passat 15 d’agost amb la consulta prèvia dels agents socials, tindrà vigència fins a finals d’any

El sector de la construcció i les indústries de begudes i ceràmica seran els principals objectius del Pla de Seguretat Laboral a Lleida

El Departament de Treball i Indústria ha posat en marxa un pla de lluita contra la sinistralitat laboral a les comarques de Lleida que tindrà com a principals destinataris el sector de la construcció, i les indústries de begudes i ceràmica.

Aquesta mesura, que es va iniciar el passat 15 d’agost amb la consulta prèvia dels agents socials, tindrà vigència fins a finals d’any. El Conseller Josep Maria Rañé ha explicat aquest matí el pla de seguretat específic a la zona de Lleida, que s’engloba dins les actuacions que el seu Departament desenvolupa a nivell de tot Catalunya.

La Generalitat ha posat en marxa aquest pla específic en els sectors on s’ha detectat una major sinistralitat. Pel que fa a la construcció, les actuacions preventives es centraran en les tasques d’excavació i moviment de terres, i en els treballs d’altura. En relació amb les empreses de begudes i ceràmica, els esforços es concentraran al voltant de la maquinària industrial amb risc d’atrapament.

El Conseller ha destacat que "amb independència de les actuacions que es desenvolupen a nivell general, s’ha considerat necessari posar en marxa mesures específiques a curt termini d’informació, prevenció i sanció per garantir el compliment de la legislació sobre prevenció de riscos laborals".

Rañé també ha anunciat que el Departament de Treball i Indústria “ha reactivat les relacions entre la Inspecció de Treball i la Fiscalia per actuar en cas d’accidents laborals greus i mortals”. I ha demanat a les empreses “tota la seva col·laboració i implicació” ja que és en el sí de l’empresa on s’han d’aplicar totes les mesures de seguretat necessàries recollides en la normativa sobre prevenció de riscos laborals.

 Construcció, begudes i ceràmica

D’aquí a finals d’any, els inspectors i tècnics de Treball i Indústria duran a terme visites a obres dins les comarques de Lleida. A més d’informar sobre com construir rases d’una forma segura, fer moviments de terra i evitar caigudes, també es duran a terme tasques d’inspecció. En aquest darrer sentit, tècnics de la Generalitat comprovaran l’existència, la qualitat i l’aplicació dels plans de seguretat i la presència de recursos preventius.

Pel que fa als dos sectors industrials, els inspectors i tècnics del Departament de Treball i Indústria visitaran el 50% de les indústries de ceràmica i més del 60% de les de begudes. També verificaran la formació específica dels treballadors a càrrec de la maquinària amb risc d’atrapament i dels que duen a terme el manteniment. El compliment de la legislació de riscos i la correcció de les deficiències detectades seran altres elements que es controlaran.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia