Empresa i Treball

ROS1 inverteix més de 5 milions d'euros a Artesa de Segre (Lleida)

query_builder   5 setembre 2003 10:27

event_note Nota de premsa

ROS1 inverteix més de 5 milions d'euros a Artesa de Segre (Lleida)

L’empresa catalana ROS1, dedicada al disseny i fabricació de mobiliari per a la llar, ha iniciat un projecte d’ampliació i millora de la seva línia de productes. La realització d’aquest projecte suposarà una inversió de més de 5 milions d’euros i la creació de fins a 50 nous llocs de treball.

El Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme ha donat suport a aquesta iniciativa que s’emmarca dins dels objectius generals de l’empresa de millorar i agilitzar els seus processos industrials així com satisfer les necessitats dels seus clients.

Entre les accions que es duran a terme s’hi troben la construcció d’una nova nau de dos hectàrees de terreny, annexa a la seva planta ubicada a Artesa de Segre, així com la incorporació de noves màquines i de personal qualificat dins l’empresa. Tot i que en l’actualitat ROS1 ja fa ús de tecnologia moderna, aquesta empresa lleidatana té previst incrementar els seus processos productius a través de l’adquisició de màquines de control numèric i semirobotitzades. Així mateix, ROS1 destinarà fins a 4 treballadors a activitats d’R+D, una vegada finalitzat el projecte.

Amb una plantilla total de 145 treballadors, aquesta empresa lleidatana es caracteritza per fabricar els seus productes amb melamina i per l’ús que fa d’un programa de mobles modulars, que convenientment combinats ofereixen infinites solucions d’espai i funcionalitat als seus clients. Està present a tot l’Estat i des de fa dos anys exporta a diversos països europeus com Rússia i Polònia i americans com Miami, Xile, i Mèxic.

La materialització d’aquest projecte ha estat possible gràcies al Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), adscrit al Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya.

Aquest projecte s’emmarca dins del Programa d’incentius a la inversió industrial que la Generalitat de Catalunya, a través del CIDEM, duu a terme per afavorir el creixement, la modernització i la innovació del teixit empresarial de Catalunya. En concret, a través d’aquest Programa, la Generalitat va destinar uns 10,9 milions d’euros en incentius durant el 2002, uns ajuts que han generat una inversió de més de 164 milions d’euros en 217 projectes d’inversió industrial distribuïts per diverses comarques de Catalunya.