Empresa i Treball

La Generalitat reconeix la projecció internacional de set empreses catalanes

query_builder   6 novembre 2002 12:53

event_note Nota de premsa

La Generalitat reconeix la projecció internacional de set empreses catalanes

Lynx Promocions, SL - Lynx Edicions; Circutor, SA; Comsa, SA; Nepmaps, Geografia, Cartografia, SA; Dem, SL (Disseny, Estudi i Mecanització SL); IESE, i el senyor Eduard Gisbert i Amat seran reconeguts, aquesta tarda, amb els Premis a la Internacionalització de l’Economia Catalana 2001 del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme. Aquests guardons, que volen reconèixer la trajectòria de persones, empreses i entitats en els mercats exteriors, seran lliurats pel President de la Generalitat, Jordi Pujol, a les 18.00 hores, a la sala Taller Pintura del Teatre Nacional de Catalunya.

Els premis a la internacionalització es lliuraran en el marc de la VIII Trobada de Centres de Promoció de Negocis del COPCA, que se celebra fins el 8 de novembre, al Teatre Nacional. Aquesta trobada, on hi assisteixen més de 3.000 empreses,  aplega els 36 directors de les oficines del COPCA al món i els diferents agents que intervenen en la internacionalització de l’empresa.

EMPRESES GUARDONADES

Eduard Gisbert i Amat - premi a una persona individual que en l’exercici de la seva professió s’ha destacat per la seva trajectòria emprenedora, contribuint a la difusió, promoció, informació o altre objectiu destinat a afavorir la internacionalització de l’economia catalana.

El senyor Gisbert serà reconegut per la seva dedicació professional al foment de la internacionalització de les empreses catalanes durant més de trenta anys, com a Director General d’AMEC —Associació Multisectorial d’Empreses—, des de la seva fundació, l’any 1968, fins l’any 2001.

IESE - premis a les entitats o ens públics que s’han distingit per les seves actuacions de difusió, promoció, formació o informació en l’àmbit de la internacionalització.

L’IESE, amb seu social a Barcelona, és una escola internacional per a directius amb experiència i per alumnes de postgrau, que desenvolupa nous coneixements d’acord amb els estàndards internacionals. Serà reconeguda per la seva expansió internacional — actualment IESE està present a 13 països—; la publicació de material docent en més d’una llengua; l’aplicació de les noves tecnologies; i el desenvolupament de l’escola xinesa China Europe Internacional Business School (CEIBS) a Shanghai. La creació d’aquesta darrera escola donarà servei a les empreses catalanes que estan interessades en aquest mercat.

Lynx Promocions, SL - Lynx Edicions - premi a una petita empresa per les seves activitats en el camp de la internacionalització.

Aquesta empresa, amb seu social a Bellaterra, serà reconeguda per l’edició i difusió de l’obra Handbook of the Birds of the World, en què, per primer cop a nivell mundial, es recullen totes les espècies d’ocells —més de 9.000. A nivell científic està considerada una obra líder i també destaca el seu caràcter innovador. Lynx Promocions, SL - Lynx Edicions exporta a 10 països i està implantada als Estats Units.

Circutor, SA - premi a una mitjana empresa per les seves activitats en el camp de la internacionalització.

Circutor és una empresa de tecnologia de control energètic elèctric situada a Terrassa i Viladecavalls. Serà reconeguda per la seva expansió internacional, actualment present a més de 90 països, i pels esforços desenvolupats en matèria d’R+D, qualitat i formació.

COMSA, SA - premi a una gran empresa per les seves activitats en el camp de la internacionalització.

COMSA SA, amb seu social a Barcelona, agrupa els negocis de construcció d’obres públiques i privades, i també del sector ferroviari. Dins d’aquest darrer sector, disposa d’una divisió internacional des de 1989. També realitza activitats a l’exterior a través de COMSA Medi Ambient, SL (a Xile) i a través de la divisió hotelera immobiliària a Portugal, el Carib i altres.

Dem, SL (Disseny, Estudis i Mecanització, SL) - premi a les empeses que s’han iniciat en el camp de l’exportació dins el programa NEX.

Dem SL, ubicada a Sant Fruitós del Bages, es dedica al sector metal·lúrgic aplicat a l’automoció. Disposa d’una oficina tècnica d’investigació que ofereix als seus clients per la millora del producte i dels processos de producció i destaca per la millora contínua de la qualitat. Exporta principalment a França, Alemanya i els Països Baixos.

Nepmaps Geografia Cartografia, SA - premi a l’ús de les noves tecnologies internet en el procés d’internacionalització.

Nepmaps Geografia Cartografia SA, ubicada a Les Fonts (Terrassa), produeix i comercialitza mapes digitals vectorial per a clients editorials, corporatius i institucionals. L’any 2001, s’ha obert els mercats d’Estats Units, el Regne Unit, Alemanya, entre d’altres. Exporta a més de 25 països i realitza una molt àgil gestió de les opcions d’Internet (FTP-mail-web) amb els seus clients.

Barcelona, 6 de novembre de 2002

Per a més informació de la VIII Trobada de Centres de Promoció de Negocis del COPCA, podeu consultar la pàgina web http://www.copca.com/VIIItrobada