Empresa i Treball

La Generalitat endega avui la campanya ‘'Amics per Sempre'' per a una compra responsable d'animals de companyia i presenta el decàleg de recomanacions que es distribuirà a totes les botigues autoritzades de Catalunya.

query_builder   18 desembre 2002 20:10

event_note Nota de premsa

La Generalitat endega avui la campanya ‘'Amics per Sempre'' per a una compra responsable d'animals de companyia i presenta el decàleg de recomanacions que es distribuirà a totes les botigues autoritzades de Catalunya.

El Director General de Consum, Josep Tous, presenta avui la campanya “Amics per sempre” amb l’objectiu de sensibilitzar als ciutadans sobre la compra responsable d’animals de companyia.

Durant les dates prèvies al Nadal, la venda de gats i gossos s’incrementa considerablement. Per això, l’Institut Català del Consum proposa un seguit de recomanacions a tenir en compte abans de prendre la decisió d’adquirir un animal de companyia.

Decàleg de consells de l’ Institut Català del Consum per a la compra responsable d’animals de companyia

1. Estàs adquirint un ésser viu, del què has de tenir cura al llarg de tota la seva vida.

2. Consulta amb la teva família o companys d’habitatge abans de la compra. L’arribada d’una mascota a la casa pot alterar els vostres costums. Es aconsellable no regalar animals de companyia a persones que no conviuen amb vosaltres.

3. Comprova que l’animal de companyia que vols adquirir pot disposar de l’espai que necessita, d’acord amb les característiques de la teva llar.

4. Adquireix el teu animal de companyia només en establiments autoritzats amb el distintiu de ‘’nucli zoològic’’. La venda ambulant o la venda de mascotes en centres de cria no autoritzats pot ser problemàtica a l’hora de demanar possibles responsabilitats al venedor.

5. Demana sempre la factura o justificant de compra i les degudes garanties per escrit.

6. T’han de lliurar l’animal al corrent de les vacunes, completament desparasitat i amb els corresponents avals o certificats veterinaris (cartilla sanitària).

7. Hauràs d’identificar al teu animal de companyia amb un microxip i censar-lo.

8. Si adquireixes un animal amb pedigrí, t’han de lliurar la documentació acreditativa.

9. Assabenta’t de la dieta alimentària de l’animal, les seves necessitats d’esbarjo i exercici físics, dels controls veterinaris corresponents, raça i procedència.

10.  A la botiga autoritzada d’animals de companyia t’escoltaran i et recomanaran l’animal idoni.

La campanya inclou l’edició de 30.000 díptics que es distribuiran a les botigues de Catalunya, autoritzades amb el distintiu de ‘’nucli zoològic’’, i amb insercions publicitàries en els mitjans de comunicació.

Barcelona, 18 de desembre de 2002