Empresa i Treball

La Generalitat edita el Lèxic de prevenció de riscos laborals, una eina de suport per als professionals de la seguretat i salut en el treball

query_builder   29 abril 2003 09:07

event_note Nota de premsa

La Generalitat edita el Lèxic de prevenció de riscos laborals, una eina de suport per als professionals de la seguretat i salut en el treball

L’obra és fruit de la col·laboració entre el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme i la Universitat Pompeu Fabra

El director general de Relacions Laborals de la Generalitat, Jaume Abat, ha presentat avui el LÈXIC DE PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS, una eina de suport per als professionals de la seguretat i salut laboral editada pel Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme. La publicació pretén ser un instrument útil en l’activitat quotidiana i en la redacció, lectura i revisió de literatura científica, tècnica o legal.

La presentació ha tingut lloc en el decurs d’una jornada sobre Prevenció de Riscos Laborals i mitjans de comunicació que s’ha dut a terme al Col·legi de Periodistes de Catalunya, coincidint amb la celebració avui, 28 d’abril, del Dia de la Seguretat i la Salut en el Treball. La Jornada ha comptat amb la participació del director del Dossier Econòmic de Catalunya, Sebastià Vivas, del cap d’economia d’informatius de Tv3, Toni Cañís i del director de l’Escola Superior de Mitjans de Comunicació, Eduard Berraondo.

L’edició d’aquesta obra respon a la voluntat del Departament de contribuir de forma eficient a la promoció de la prevenció de riscos laborals mitjançant un instrument que serveixi d’ajuda als professionals i les persones vinculades al sector per aprofundir en el seu grau de coneixement, formació i informació. El LÈXIC és fruit de la col·laboració i el consens entre els tècnics especialistes i els lingüistes del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat i els tècnics de l’Institut Universitari de Lingüística Aplicada (IULA) de la Universitat Pompeu Fabra. La seva participació garanteix la fiabilitat conceptual i l’adequació de les unitats seleccionades a la realitat lingüística catalana.

La publicació es caracteritza per ser un producte bilingüe, especialitzat i analògic, que constitueix un lèxic per a la producció, alhora que útil per a la comprensió. S’organitza en categories convencionals de naturalesa jeràrquica: una nomenclatura principal, sis annexos temàtics i un índex castellà-català.

Des de fa molts anys, el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat duu a terme actuacions per impulsar la llengua catalana en l’àmbit de la seguretat i la salut en el treball i en el món laboral. L’edició de material tècnic, de divulgació i promoció relacionada amb el sector ha estat una constant, incrementada notablement des de l’aprovació de la Llei 31/ 1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos i del seu desenvolupament reglamentari. NOTA:

L’obra estarà disponible (12€ p.v.p.) a la llibreria de la Generalitat, a qualsevol dels quatre Centres de Seguretat i Condicions de Salut en el Treball i a la Secció de Publicacions del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme (c. Sepúlveda, 148-150 de Barcelona).