Empresa i Treball

La Generalitat anuncia la creació d'un comitè de seguiment per analitzar els efectes de la situació internacional en el sector turístic de Catalunya.

query_builder   28 març 2003 16:56

event_note Nota de premsa

La Generalitat anuncia la creació d'un comitè de seguiment per analitzar els efectes de la situació internacional en el sector turístic de Catalunya.

El Conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernàndez Teixidó, ho ha anunciat avui durant la presentació del Saló Internacional del Turisme a Catalunya. La primera reunió del Comitè està prevista pel proper 4 d’abril.

El Saló Internacional de Turisme a Catalunya, que se celebrarà del 3 al 6 d’abril al recinte firal de Fira de Barcelona a Montjuïc. Enguany, el Saló compta amb una superfície de 45.000 m2 i la participació de més de 1.300 expositors procedents de prop de 55 països i de les Comunitats Autònomes. Tunísia és el país convidat en aquesta edició. D’altra banda, el SITC vol potenciar la professionalitat del Saló amb la celebració de la 12a. edició del Simposi Internacional de Turisme que organitza ESADE.

Fernàndez Teixidó ha reiterat el suport incondicional de la Generalitat al Saló Internacional del Turisme a Catalunya i ha fet referència a l’actual context internacional, i als seus possibles efectes en el turisme.

El Conseller també ha apuntat que els mesos de gener i febrer d’enguany, el nombre de visitants a Catalunya s’ha incrementat un 13% respecte l’any anterior. Pel que fa a les perspectives de Setmana Santa, Fernàndez Teixidó ha comentat que s’endarrerirà fins al màxim l’elecció de la destinació. En aquest sentit, ha esmentat que Catalunya pot afrontar amb garanties la temporada donat que el 80% del turisme que rep Catalunya és de proximitat, que la situació geogràfica de Catalunya és molt bona i que els recursos del país són irrepetibles (turisme cultural, actiu, de ciutat, gastronomia, costa, interior...).

4 d’abril, primera reunió del Comitè de Seguiment del Conflicte

El Conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme ha anunciat pel proper 4 d’abril la primera reunió del Comitè de Seguiment del Conflicte, que es reunirà periòdicament per analitzar la situació i la influència que pot produir sobre el turisme català l’actual panorama bèl·lic. L’objectiu d’aquest Comitè és tenir una política d’anticipació davant una possible crisi del sector que el Conseller ha estimat poc probable.

Estan convidats a aquest Comitè tot el sector turístic català: associacions d’agències de viatges; Patronats de turisme; associacions d’hostaleria, d’apartaments i de càmpings; i diferents associacions de tot l’àmbit del sector.