Empresa i Treball

LA GENERALITAT DISTINGEIX AMB ELS PREMIS DE TURISME DE CATALUNYA A TRES EMPRESES I TRES PROFESSIONALS DEL SECTOR TURÍSTIC DE LES COMARQUES TARRAGONINES

query_builder   19 novembre 2002 17:40

event_note Nota de premsa

LA GENERALITAT DISTINGEIX AMB ELS PREMIS DE TURISME DE CATALUNYA A TRES EMPRESES I TRES PROFESSIONALS DEL SECTOR TURÍSTIC DE LES COMARQUES TARRAGONINES

El restaurant Pepo (Benifallet), el restaurant Masia El Pla dels Catalans (l’Aldea) i la Residència-Casa de Pagès Sant Roc (Arnes), distingits amb el Diploma de Turisme de la Generalitat de Catalunya.La Generalitat atorga la Medalla del Turisme de Catalunya a Joan Armengol i Ribas, Paul Herber i, Fèlix Llovell i Fortuny.

El Conseller en cap de la Generalitat, Artur Mas, juntament amb el Conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernández Teixidó, lliuraran demà al vespre a Universal Studios Port Aventura, els Premis de Turisme 2002 de la Generalitat de Catalunya , en el marc de la celebració de la Nit del Turisme de la Costa Daurada .

Aquest és el reconeixement del Govern als professionals i empreses del sector turístic de les comarques de Tarragona, per la seva contribució en el foment del turisme del país.

Diplomes del Turisme de Catalunya 2002

Enguany, la Generalitat atorga el Diploma del Turisme de Catalunya a les següents empreses del sector turístic de la demarcació de Tarragona:

 Restaurant Pepo, de Benifallet, per a la seva contribució en el desenvolupament turístic de les Terres de l’Ebre. El restaurant Pepo, té prevista la construcció d’un petit hotel de dos estrelles, amb una capacitat per a 23 places, per la qual cosa es convertirà en el primer hotel del municipi.

 Restaurant Masia El Pla dels Catalans, a l’Aldea. D’una gestió familiar i de diverses generacions dedicades a l’hosteleria, el Pla dels Catalans, és un important factor de la dinamització del turisme a les comarques de l’Ebre. A més del seu interès gastronòmic i en la organització de celebracions i banquets, disposa d’un ampli ventall d’activitats d’oci en el marc del mateix recinte.

 Residència-Casa de Pagès Sant Roc, a Arnes. Aquesta és la primera residència-casa de pagès que es va instal·lar a la Terra Alta. La residència-casa de pagès Sant Roc és, per tant, un referent de l’evolució del turisme rural i també d’aquest tipus d’allotjament a la comarca.

Medalles del Turisme de Catalunya 2002

D’altra banda, la Generalitat distingeix enguany amb la Medalla del Turisme de Catalunya als següents professionals del sector turístic de les comarques de Tarragona:

 Sr. Joan Armengol i Ribas, conseller delegat de Termes Montbrió, per la seva important contribució al termalisme català amb la creació del balneari Termes Montbrió, al municipi de Montbrió del Camp, comarca del Baix Camp. Inaugurat l’any 1996, Termes Montbrió és un dels balnearis més moderns de Catalunya, tant per les seves instal·lacions hoteleres, com pel seu equipament termal, que compta amb la tecnologia europea més puntera.

 Sr. Paul Herber, president-director general de l’empresa “Siesta International Holidays”, per la promoció, des de 1980, de Catalunya i en especial, Salou, com a destí turístic. Les ofertes de “Siesta” s’han mantingut rentables al 90% durant aquests últims 22 anys i aquest estiu 2002 ha comptat amb 30.000 clients.

 Sr. Fèlix Llovell i Fortuny, per la seva tasca periodística de foment del turisme de Tarragona des de nombrosos mitjans de comunicació i amb iniciatives com la revista Gastronomía y Turismo, de la qual n’és director i editor des de 1986, o d’altres publicacions com el llibre La cuina de les comarques tarragonines. 

Enguany, per primera vegada s’ha descentralitzat el lliurament dels Premis de Turisme de Catalunya, aprofitant el marc de celebració de la Nit del Turisme de la Costa Daurada. D’aquesta manera, la Generalitat vol rellevar la importància en el territori de les empreses, institucions i professionals del sector turístic.

Medalles i les Plaques d’Honor del Turisme 2002

D’altra banda, el proper dia 12 de desembre, tindrà lloc el lliurament de les Medalles i les Plaques d’Honor del Turisme 2002, com a reconeixement honorífic de la Generalitat a les persones i entitats que han contribuït amb el seu esforç i dedicació al desenvolupament turístic de Catalunya. L’acte serà presidit pel President de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, i el Conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernández Teixidó.

Barcelona, 19 de novembre de 2002