Empresa i Treball

Fustes Sebastià inverteix més de 450 mil euros a Rialp (Pallars Sobirà)

query_builder   25 juliol 2003 14:28

event_note Nota de premsa

Fustes Sebastià inverteix més de 450 mil euros a Rialp (Pallars Sobirà)

L’empresa catalana Fustes Sebastià, dedicada a la confecció de fusta estructural per a la construcció de vivendes, ha dut a terme un projecte d’ampliació i modernització de la seva planta ubicada a Rialp (Pallars Sobirà). La realització d’aquest projecte ha suposat una inversió de més de 450 mil euros.

El Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme ha donat suport a aquesta iniciativa que s’emmarca dins dels objectius generals de l’empresa d’augmentar la seva capacitat productiva i millorar la qualitat del seu producte.

El projecte ha consistit en la construcció d’una nova nau de dues plantes al nucli de Rialp en la que s’ha instal·lat una zona de magatzem de fusta mecanitzada així com les noves oficines dotades d’equipaments informàtics i telecomunicacions necessaris per a la millora en la gestió de l’empresa. Les instal·lacions ocuparan una superfície total de 2.281 m2.

També s’ha procedit a la construcció d’un assecador de fusta amb atmosfera controlada que permet el manteniment d’un grau d’humitat baix en totes les seccions de fusta i garantir les normes previstes en el codi tècnic de l’edificació. Ambdós factors conduiran a una millora del producte final així com del procés de comercialització dels productes forestals que aquesta empresa lleidatana comercialitza.

Fustes Sebastià, que té una plantilla de 16 treballadors, està present a Catalunya i Aragó (90%) i a la resta de l’Estat (5%). Un 5% de la seva producció es destina a l’exportació.

La materialització d’aquest projecte ha estat possible gràcies al Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), adscrit al Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya.

Aquest projecte s’emmarca dins del Programa d’incentius a la inversió industrial que la Generalitat de Catalunya, a través del CIDEM, duu a terme per afavorir el creixement, la modernització i la innovació del teixit empresarial de Catalunya. En concret, a través d’aquest Programa, la Generalitat va destinar uns 10,9 milions d’euros en incentius durant el 2002, uns ajuts que han generat una inversió de més de 164 milions d’euros en 217 projectes d’inversió industrial distribuïts per diverses comarques de Catalunya.