Empresa i Treball

L'empresa japonesa New Wave Logistics obre un centre al Parc Logístic de la Zona Franca de Barcelona

query_builder   9 desembre 2002 09:34

event_note Nota de premsa

L'empresa japonesa New Wave Logistics obre un centre al Parc Logístic de la Zona Franca de Barcelona

L’Àrea d’Inversió Estrangera del Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) ha donat suport en la implantació d’aquest nou centre

L’empresa japonesa New Wave Logistics, divisió logística del grup japonés Nippon Yusen Kaisha (NYK), ha escollit el Parc Logístic de la Zona Franca de Barcelona per instal·lar el seu primer centre a l’Estat espanyol. Aquesta nova nau, de 5.000 m2, comportarà una inversió de 5,5 milions d’euros en els propers 4 anys. El nou centre forma part de l’estratègia d’expansió de NYK en el mercat logístic europeu i el primer pas des d’on desenvolupar la seva activitat de servei logístic integral als seus clients.

New Wave Logistcis es va establir a Barcelona el 1998 com una branca de la “Logistics Management Division” de NYK (LMD). L’any 2000 l’empresa es va registrar com a New Wave Logistics (Ibérica), SA i es va convertir en una companyia independent. Recentment, i com a resultat de l’èxit de la implantació a Barcelona, l’empresa ha ubicat una nau al Parc Logístic de la Zona Franca, des d’on oferirà serveis d’operador logístic als seus clients.

La companyia és part d’una xarxa de magatzems a tot Europa que disposa de les innovacions tecnològiques més avançades. Els lligams entre el grup New Wave i el grup NYK fan que els seus clients es beneficiïn d’una autèntica organització multinacional.

New Wave Logistics ofereix serveis d’emmagatzematge, serveis de valor afegit, distribució, Supply Chain Management, despatx duaner, transport terrestre internacional, transport aeri i marítim, serveis intermodals, e-commerce, T&T i Freight management. La nova nau de l’empresa està ubicada als terrenys de l’antiga factoria de SEAT, al costat del Port de Barcelona i a 3 km de l’aeroport.

L’empresa matriu Nippon Yusen Kaisha, amb seu a Tòquio (Japó), és l’empresa naviera més important del Japó i una de les empreses clau dins el grup Mitsubishi. Actualment, és una companyia reconeguda mundialment com un dels operadors logístics líders en aquest àmbit. NYK ha facturat per valor de 8.577 milions de dòlars el 2002 i ha obtingut uns beneficis de 131 milions de dòlars en el mateix període.

La divisió logística del grup NYK està present a Amèrica, Àsia, Austràlia i Europa. La companyia té més de 100 sucursals i 1,5 milions de m2 de magatzems.

Barcelona, 3 de desembre de 2002