Empresa i Coneixement

Inauguració de dos nous centres BTT al Ripollès i el Berguedà

La xarxa impulsada per Turisme de Catalunya suma ja més de 2000 km senyalitzats

query_builder   15 novembre 2002 14:44

event_note Nota de premsa

Inauguració de dos nous centres BTT al Ripollès i el Berguedà

La xarxa impulsada per Turisme de Catalunya suma ja més de 2000 km senyalitzats

El Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, a través del seu organisme de promoció turística, Turisme de Catalunya, posa en marxa dos nous centres BTT, que s’englobaran a una xarxa que ja supera els 2000 km senyalitzats.

El proper diumenge 17 de novembre, a les 12 del migdia, el Director General de Turisme, Xavier Civit, inaugurarà un nou centre BTT a la comarca del Ripollès. L’acte tindrà lloc al punt d’acolliment d’aquest nou centre, a la localitat de Sant Joan de les Abadesses.

El Centre del Ripollès ofereix un total de 9 rutes pels municipis de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Ogassa i Vallfogona del Ripollès. Consta de circuits de diferents nivells de dificultat que sumen 151 Km, i el punt d’acolliment, amb tots els serveis adequats als betetistes, es troba a Sant Joan de les Abadesses.

D’altra banda, el Centre del Berguedà, que serà  inaugurat el proper dissabte 23 de novembre, ofereix també 9 rutes de diversos nivells de dificultat per tota la comarca, que sumen un total de 190 Km. El punt d’acolliment es troba al municipi d’Avià.

Ampliació de rutes al Centre BTT/FCC La Selva

El dissabte, 9 de novembre, en el marc del Saló de la Bicicleta de Vic, es va donar per inaugurada la segona fase del Centre BTT/FCC La Selva. Amb l’ampliació de rutes, el centre compta ja amb 22 circuits que sumen 375 Km, els quals s’afegeixen a les 113 rutes repartides per tot el territori català, amb un total de 2246 Km senyalitzats.

Els centres BTT es van crear l’any 1997 amb l’objectiu d’establir una xarxa d’itineraris preparats per a la pràctica de la bicicleta tot terreny. Turisme de Catalunya, n’és l’òrgan impulsor i gestor, i té la propietat de la marca, mentre que les Federacions Catalana i Francesa de Ciclisme són les encarregades de donar-los l’homologació de les rutes. Darrerament han estat guardonats en el VI Concurs al Millor Producte de Turisme Actiu que atorga la Fira Internacional de Turisme, FITUR.

Barcelona, 15 de novembre de 2002