Empresa i Treball

El Grup farmacèutic austríac Gebro Pharma s'instal·la al nostre país amb una seu central i un centre d'R+D

query_builder   13 gener 2003 18:05

event_note Nota de premsa

El Grup farmacèutic austríac Gebro Pharma s'instal·la al nostre país amb una seu central i un centre d'R+D

L’àrea d’Inversió Estrangera del Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) ha donat suport en la creació d’aquest nou Centre

El Grup farmacèutic austríac Gebro Pharma ha instal·lat a Barcelona la seu central a Espanya i el primer centre d’R+D de la companyia en aquest país, que es destinarà al desenvolupament i la comercialització de nous tractaments del dolor i del sistema nerviós central. La nova companyia, de nom Laboratorios Gebro Pharma, SA, ha suposat una inversió de dos milions d’euros durant el 2002, una xifra que l’empresa preveu que es tripliqui al llarg dels propers quatre anys.

La filial del Grup Gebro concentrarà la seva inversió a garantir la distribució a tota Espanya dels seus productes, així com el desenvolupament de tecnologia, coneixement i nous productes. En aquest sentit, Gebro Pharma subcontractarà serveis i processos industrials a especialistes locals amb l’objectiu de fomentar inversions i nous llocs de treball que sorgeixin en aquestes empreses proveïdores.

Per desenvolupar aquestes tasques, Laboratorios Gebro Pharma, SA ja disposa d’un equip de 44 persones i la col·laboració de diferents universitats i centres d’investigació, tant d’àmbit nacional com internacional. Al llarg del 2003, l’empresa austríaca preveu augmentar la seva plantilla fins a unes 80 persones i superar els 100 treballadors l’any següent. La facturació prevista per al 2003 és de 8 milions d’euros, xifra que s’espera que creixi fins a 20 milions d’euros el 2006.

El projecte representa una gran aposta del grup austríac pel nostre país, ja que és un dels primers que figuren en el seu pla d’expansió internacional. La materialització d’aquest projecte s’ha realitzat gràcies a la mediació de l’àrea d’Inversió Estrangera del Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), adscrit al Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya. El seu suport ha fet possible que el grup empresarial es decidís favorablement per ubicar aquest nou centre de recerca i desenvolupament a Catalunya.

Gebro Pharma es dedicarà principalment al desenvolupament de medicaments per a patologies relacionades amb els camps de tractaments de dolor i de depressió. Laboratoris Gebro Pharma, SA pertany al grup austríac Gebro Pharma GmbH, que opera com a empresa farmacèutica independent des de 1947. El Grup Gebro, amb seu a Fieberbrunn (Àustria), va obtenir l’any 2001 una facturació de prop de 60 milions d’euros, amb 20 milions d’unitats fabricades. A Suïssa, aquest grup empresarial disposa de dues filials més, Gebro Suïssa i Alpinamed.

Amb una plantilla de més de 300 treballadors, Gebro Pharma ocupa a Àustria la primera posició en rànquing d’unitats. Destaca per la seva clara vocació d’R+D que l’ha dut a registrar un percentatge alt (30%) de productes d’investigació pròpia.