Empresa i Treball

Grupo Consist inverteix 5'7 milions d'euros a Agramunt (Lleida)

query_builder   23 maig 2003 13:32

event_note Nota de premsa

Grupo Consist inverteix 5'7 milions d'euros a Agramunt (Lleida)

L’empresa catalana Grupo Consist, dedicada a la fabricació de bosses i sacs de paper per a ús domèstic, industrial i comercial, ha dut a terme un projecte d’ampliació i modernització de la seva planta ubicada a Agramunt (Lleida).

Grupo Consist ha invertit en aquest projecte 5,7 milions d’euros i ha creat 4 nous llocs de treball. El Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme ha donat suport a aquest iniciativa, que s’emmarca dins dels objectius generals de l’empresa d’augmentar la productivitat i qualitat dels seus productes; augmentar el marge comercial sobre els seus productes; i augmentar les seves vendes a través de nous clients, l’exportació, la millora del servei i l’augment de l’oferta de productes.

El projecte ha consistit en l’adquisició de maquinària que incorpora tecnologia electrònica i informàtica puntera en el seu sector. En aquest sentit, Grupo Consist ha instal·lat a la seva planta d’Agramunt maquinària per a la fabricació de sacs de papers; un compressor d’aire per augmentar la capacitat de producció d’aire comprimit; i ha adquirit noves camises porta clixés per a fer noves mides d’impressió. Així mateix, aquesta empresa lleidatana ha instal·lat un nou sistema informàtic d’emmagatzematge de tubs així com un nou sistema de cintes pel transport d’aquests tubs.

Fundada el 1957, Grupo Consist ocupa en l’actualitat el tercer lloc entre els fabricants de sacs i bosses de paper. Amb una plantilla de 195 treballadors, aquesta empresa lleidatana va facturar durant el 2002 prop de 29 milions d’euros. Amb l’ampliació i la modernització de les seves instal·lacions, Grupo Consist ha augmentat en un 15% la seva capacitat productiva.

La materialització d’aquest projecte ha estat possible gràcies al Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), adscrit al Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme.

Programa d’incentius a la inversió industrial

Aquest projecte s’emmarca dins del Programa d’incentius a la inversió industrial que la Generalitat de Catalunya, a través del CIDEM, duu a terme per afavorir el creixement, la modernització i la innovació del teixit empresarial de Catalunya. En concret, a través d’aquest Programa, la Generalitat va destinar uns 10,9 milions d’euros en incentius durant el 2002, uns ajuts que han generat una inversió de més de 164 milions d’euros en 217 projectes d’inversió industrial distribuïts per diverses comarques de Catalunya.

La majoria d’aquests ajuts han estat destinats a les petites i mitjanes empreses (pimes). En concret, un 90% de les empreses que han rebut els ajuts compten amb una plantilla d’entre 1 i 50 treballadors i, d’aquestes, un 40% té una plantilla d’un màxim de 10 treballadors. Pel que fa a la tipologia d’ajuts, una gran part d’aquests han estat destinats a fomentar les ampliacions d’aquestes empreses (78%), seguidament del trasllat d’instal·lacions (15%) i de la creació de noves empreses (7%).

Sectorialment, i d’acord amb l’estructura industrial catalana, el CIDEM ha repartit els incentius de forma homogènia entre diversos sectors, destacant els de maquinària i equips mecànics, tèxtil i confecció, fusta i suro, paper i cartró i productes minerals no metàl·lics.

Les inversions i els projectes que han rebut les subvencions per part del CIDEM estan ubicats principalment a les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, l’Anoia, el Bages, el Baix Ebre, el Berguedà, la Conca de Barberà, les Garrigues, la Garrotxa, el Montsià, la Noguera, Osona, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Pla d’Urgell, la Ribera d’Ebre, el Ripollès, la Segarra, el Solsonès, la Terra Alta i l’Urgell.