Empresa i Treball

Computer Associates anuncia una inversió que ocuparà a 100 treballadors

El conseller de Treball i Indústria destaca "la idoneïtat de Catalunya per a la seva implantació

query_builder   19 maig 2004 17:30

event_note Nota de premsa

Computer Associates anuncia una inversió que ocuparà a 100 treballadors

El conseller de Treball i Indústria destaca "la idoneïtat de Catalunya per a la seva implantació

L’empresa nordamericana escull Barcelona per a ubicar el seu nou centre

COMPUTER ASSOCIATES ANUNCIA UNA INVERSIÓ QUE OCUPARÀ A 100 TREBALLADORS

El Conseller de Treball i Indústria destaca "la idoneïtat de Catalunya per a la implantació de nous centres de serveis d’àmbit paneuropeu"

L’empresa nordamericana Computer Associates (CA) ha anunciat la creació del seu Customer Interaction Centre (CIC) a Barcelona, des del qual centralitzarà les seves  operacions a nivell europeu d’atenció especialitzada a clients. CA —una de les companyies de software més importants del món— ofereix software i serveis per a la gestió d’infraestructures, seguretat, emmagatzematge de dades i cicle de vida de les aplicacions informàtiques per a les empreses. Computer Associates destinarà 16,5 milions d’euros a aquest projecte.

El Departament de Treball i Indústria, a través de l’Agència Catalana d’Inversions ha col·laborat amb Computer Associates per tal d’assolir la seva ubicació final a Catalunya. En aquest sentit, el Departament ha proporcionat diferents serveis a CA, com estudis de viabilitat, recerca en la ubicació i suport en la implantació, entre d’altres. La inversió de CA és el primer projecte que es materialitza a través de l’Agència Catalana d’inversions des de la seva creació, ara fa dos mesos.

L’empresa, que inicialment contractarà fins a 100 treballadors qualificats que prestaran serveis en 9 idiomes, espera augmentar la seva plantilla fins a 300 persones en els propers tres anys. Segons el Conseller de Treball i Indústria, Josep Maria Rañé, que ha participat en la presentació del projecte d’aquest nou centre, "aquesta inversió, basada en la promoció de la innovació tecnològica i la creació de llocs de treball qualificats, coincideix amb la política de captació d’inversions estrangeres de la Generalitat".

El Director General de Computer Associates España, Leo Bensadon, i el Vicepresident de Vendes a Europa Orient Mitjà i Àfrica, Carlos Escapa han anunciat que el nou centre estarà operatiu al setembre de 2004, en unes oficines de prop de 2.000 m2 amb equipament d’alta tecnologia. L’emplaçament definitiu estarà situat a l’àrea de Barcelona, després de descartar la viabilitat del projecte a d’altres regions europees.

Escapa ha afegit que “Barcelona ofereix el clima empresarial i el conjunt de llicenciats altament qualificats que nosaltres necessitem per desenvolupar la nostra propera generació de personal de vendes, que serà clau per impulsar el creixement de la companyia en els propers cinc a deu anys”.

El nou centre s’ocuparà principalment d’augmentar la quota de mercat mitjançant la generació de demanda entre els usuaris finals. Aquest equip també coordinarà el suport tècnic d’alt nivell que rebran els socis de canal a través d’una avançada infraestructura informàtica, l’ús de les millors pràctiques i un equip tècnic d’enginyers de software. El centre de CA a Barcelona seguirà l’èxit de l‘experiència del CIC creat als Estats Units, a Tampa (Florida) i aprofitarà les seves aplicacions internes, metodologia de formació i recursos i altres infraestructures que puguin ser fàcilment traslladades a Europa.

Computer Associates International, Inc. (NYSE:CA), que va ser fundada al 1976, té les seves oficines centrals a Islandia (Nova York) i opera en més de 100 països.

Barcelona, ciutat de referència per a les multinacionals

L’àrea de Barcelona s’està consolidant com a localització de referència per a la instal·lació de Centres de Serveis Compartits i Centres d’Atenció al Client d’àmbit europeu per a les empreses estrangeres, davant de ciutats europees com Amsterdam, Dublín o Brussel·les. Això es desprèn de l’experiència del Departament de Treball i Indústria, a través del Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial, CIDEM.

El Conseller Rañé ha destacat la importància dels centres de serveis a les empreses, ja que "formen part d’una nova concepció empresarial, més productiva, avançada i competitiva". Durant els darrers 6 anys, el CIDEM ha propiciat la creació de 2.600 nous llocs de treball en centres d’aquestes característiques.

ACS-General Motors, Citigroup, Agilent, Avis, Bayer i Hewlett Packard són exemples de multinacionals que han ubicat els seus centres de serveis a Barcelona amb la col·laboració del Departament.

La major part dels projectes gestionats pertanyen a empreses nord-americanes (49%), alemanyes (15%) i britàniques (10%). La resta tenen la seu a Bèlgica, França, Espanya, Suècia, Suïssa i Itàlia.

Els sectors en els quals es concentren més aquests projectes són, principalment, la informàtica (16%), els serveis empresarials (15%) i la farmàcia (12%). Altres sectors a destacar són el de serveis de telecomunicacions (9%), el de serveis financers (8%) i el d’automoció (5%).