Empresa i Treball

Bodegas y Viñedos Cal Grau inverteix prop de 3 milions d'EUR en la construcció d'un celler en la seva finca ubicada al Priorat

query_builder   2 maig 2003 09:42

event_note Nota de premsa

Bodegas y Viñedos Cal Grau inverteix prop de 3 milions d'EUR en la construcció d'un celler en la seva finca ubicada al Priorat

L’empresa Bodegas y Viñedos Cal Grau, dedicada a la fabricació de diferents tipus i marques de vins d’alta gamma, ha construït un nou celler a “La Solana de Cal Grau”, dins el terme municipal del Molar (El Priorat). Aquesta acció, que ha suposat una inversió de prop de 3 milions d’EUR i la creació de 8 nous llocs de treball, ha rebut el suport del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme.

El nou celler, d’estil avantguardista i de disseny, es dedicarà a la producció de vi negre de criança i reserva dins de la denominació d’origen Priorat. En aquest sentit, l’empresa preveu disposar a l’estiu d’una producció integrada dels millors vins, seguint el model dels Chateau Francesos.

Amb aquest nou celler, Bodegas y Viñedos Cal Grau vol aconseguir una facturació d’1,3 milions d’EUR en plena producció i una capacitat productiva d’entre 85.000 a 100.000 ampolles anuals. Les seves instal·lacions ocupen una superfície total de 1.204 metres quadrats, dels quals 929 són destinats a la producció i 234, per locals de serveis. La construcció d’aquest celler també ha suposat la creació de la comercial Gestión Vitivinícola SL amb seu a Madrid i lligada a les altres empreses del Grup (Hebe SL).

Bodegas y Viñedos Cal Grau neix de l’associació entre el Grup de Bodegues Hebe SL (holding de la família Osborne - Osborne, propietària d’un seguit de bodegues a les zones de Ribera del Duero i Jerez de la Frontera) i Miguel Piñol i Saludes, propietari de la Finca La Solana de Cal Grau; per a desenvolupar un projecte vitivinícola comú en el Priorat.

La materialització d’aquest projecte ha estat possible gràcies al Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), adscrit al Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya.

Programa d’incentius a la inversió industrial

El projecte de construcció d’aquest celler s’emmarca dins del Programa d’incentius a la inversió industrial, que el Departament d’Indústria, Comerç i Turisme duu a terme per afavorir el creixement, la modernització i la innovació del teixit empresarial de Catalunya. La Generalitat ha destinat, a través d’aquest programa, prop d’11 milions d’EUR en incentius durant el 2002, que han generat una inversió de més de 164 milions d’EUR, distribuïda en 217 projectes d’inversió industrial en diverses comarques catalanes.

La majoria d’aquests incentius han estat destinats a les petites i mitjanes empreses (pimes). En concret, un 90% de les empreses que se n’han beneficiat compten amb una plantilla d’entre 1 i 50 treballadors i, d’aquestes, un 40% té una plantilla d’un màxim de 10 treballadors. Pel que fa a la tipologia d’ajuts, una gran part d’aquests han estat destinats a fomentar les ampliacions d’aquestes empreses (78%), seguidament del trasllat d’instal·lacions (15%) i de la creació de noves empreses (7%).

Sectorialment, i d’acord amb l’estructura industrial catalana, el CIDEM ha repartit els incentius de forma homogènia entre diversos sectors, destacant els de maquinària i equips mecànics, tèxtil i confecció, fusta i suro, paper i cartró i productes minerals no metàl·lics.

Les inversions i els projectes que han rebut les subvencions per part del CIDEM estan ubicats principalment a les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, l’Anoia, el Bages, el Baix Ebre, el Berguedà, la Conca de Barberà, les Garrigues, la Garrotxa, el Montsià, la Noguera, Osona, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Pla d’Urgell, la Ribera d’Ebre, el Ripollès, la Segarra, el Solsonès, la Terra Alta i l’Urgell.