Empresa i Treball

Actuacions de millora de la Vall Salina de Cardona

query_builder   11 març 2003 12:42

event_note Nota de premsa

Actuacions de millora de la Vall Salina de Cardona

El director general d’Energia i Mines de la Generalitat, Albert Mitjà, aquest matí ha signat dos convenis amb l’Alcalde de Cardona, Josep Maria Sala, i el president d’ERCROS INDUSTRIAL, SA, Antonio Zabalza, que aporten millores a la Vall Salina de Cardona

La zona de Cardona ha estat històricament lligada a l’extracció de la sal. Per complementar i fomentar aquesta activitat econòmica, el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme impulsa la recuperació del patrimoni miner, i en promou el coneixement a través de la creació d’itineraris pedagògic-turístics, d’estudis museogràfics del conjunt i de l’elaboració de material didàctic.

En aquest sentit, el Director General d’Energia i Mines, Albert Mitjà ha explicat les principals actuacions que estan previstes a la vall salina de Cardona i les obres de millora que l’empresa ERCROS, SA durà a terme per recuperar diferents espais naturals d’ús públic a la zona. Aquest conjunt d’actuacions suposaran una inversió de 64.000 EUR, amb una aportació del 40% per part de la Generalitat.

A través d’un d’aquests convenis, ERCROS, SA es compromet a finançar la celebració a Cardona del Congrés Internacional d’Arqueologia Minera, que es durà a terme el segon semestre de 2003, i a finançar la recuperació del entorn natural de la Font de la Carosa. Aquestes iniciatives s’inclouen dins d’un conjunt d’actuacions que ja s’estan duent a terme a la Vall Salina com la millora de l’accés a la Mina Museu; l’emmagatzematge dels llots resultants de l’extracció de sal de la mina; o les accions de canalització, bombeig o eliminació d’obstacles pel lliure pas de l’aigua per la vall. ERCROS, recentment, ha fet pública la inversió industrial de 3,61 milions d’EUR a Cardona per millorar la producció i qualitat de l’empresa.

La seva activitat té com a objectiu l’obtenció de sal sòdica per a usos industrials, que s’utilitza per a la producció de clor i sosa, i l’extracció de sal gemma, que es destina a l’elaboració de pinsos, a la indústria pelletera i al desglaç de carreteres. Actualment, l’extracció de sal a Cardona dóna feina a 50 treballadors.