Salut

Seguiment de l'evolució dels casos de legionel·losi a L'Hospitalet de Llobregat

Els primers resultats de l'analítica confirmen presència de legionella en una de les torres precintada dijous passat

query_builder   11 desembre 2002 19:51

event_note Nota de premsa

Seguiment de l'evolució dels casos de legionel·losi a L'Hospitalet de Llobregat

Els primers resultats de l'analítica confirmen presència de legionella en una de les torres precintada dijous passat

L’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat i el Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya informen que els primers resultats de l’analítica realitzada sobre les mostres obtingudes en una de les dues torres de refrigeració precintades dijous passat de forma cautelar han donat POSITIU pel que fa a la presència de legionel•la pneumophila serogrup 1. La concentració trobada és molt elevada (3 x 106).

Aquests resultats, que s’han conegut aquesta tarda, s’han de completar amb la contrastació genètica de les soques aïllades en la torre amb les aïllades en dos dels malalts ingressats a l’Hospital de Bellvitge. Això permetrà completar la investigació etiològica del brot.

Els resultats ja han estat comunicats a l’empresa Hielos El Cristalino de L’Hospitalet, a qui pertanyen les dues torres que segueixen precintades.

Pel que fa a les persones afectades pel brot de legionel•losi conegut la setmana passada, i com a conseqüència de la investigació realitzada per tècnics de l’Ajuntament de L’Hospitalet i del Departament de Sanitat, en aquests moments s’han d’afegir dos possibles nous casos a la relació que es disposava fins ara.

El primer d’aquests dos nous casos refereix a una dona de 37 anys d’edat que en primera instància s’havia considerat com a cas esporàdic pel fet que la seva residència està allunyada de l’emplaçament geogràfic del brot. Un cop completada l’enquesta epidemiològica s’ha comprovat però que existeixen lligams de la malalta amb la zona d’on procedeixen els pacients afectats, per la qual cosa ara s’ha considerat cas associat amb el brot. Aquesta dona es troba ingressada a la UCI de l’Hospital de Bellvitge i el seu estat és greu.

El segon cas refereix a un home de 74 anys, veí del barri de Santa Eulàlia de L’Hospitalet de Llobregat, el diagnòstic microbiològic del qual s’ha conegut aquesta nit. No ha requerit ingrés i segueix tractament ambulatori.

Pel que fa als quatre primers casos, els pacients segueixen ingressats a l’Hospital de Bellvitge, tres dels quals a la UCI.