Salut

Tres casos d'hepatitis C detectats per l'Hospital del Mar

query_builder   6 octubre 2004 21:01

event_note Nota de premsa

Tres casos d'hepatitis C detectats per l'Hospital del Mar

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l’Agència de Salut Pública de Barcelona i l’Hospital del Mar (IMAS) informen de les actuacions portades a terme davant l’aparició de tres casos d’hepatitis C detectats per l’Hospital del Mar, dos dels quals han estat confirmats en data d’avui.

Entre el 25 de juliol i el 12 d’agost es va detectar en tres pacients, prèviament atesos al propi hospital, una hepatitis aguda pel virus de l’hepatitis C. Els casos  van ser declarats individualment a l’Agència de Salut Pública de Barcelona, que ha realitzat el seguiment i l’estudi, amb la col•laboració de l’Hospital.

La determinació analítica i l’anàlisi epidemiològica que es van realitzar posteriorment han confirmat, en data d’avui, dos dels tres casos i les seves relacions.

L’anàlisi dels tres casos ha permès identificar, amb alta probabilitat, el possible origen parenteral (per contaminació intravenosa) de la infecció en dos dels pacients afectats. Per aquest motiu s’ha revisat el procés assistencial, els circuits i material emprats i s’està fent el seguiment i estudi de unes altres quinze persones que podrien haver estat exposades.

Pel que fa als tres casos detectats, ja s’ha produït la negativització del virus en dos pacients, mentre que el tercer està evolucionant favorablement.