Salut

Recomanacions del Departament de Salut a l'hora de comprar i conservar coques de Sant Joan

query_builder   21 juny 2004 18:30

event_note Nota de premsa

Recomanacions del Departament de Salut a l'hora de comprar i conservar coques de Sant Joan

Davant la revetlla de Sant Joan i Sant Pere, en què es consumeixen les típiques coques, el Departament de Salut vol recordar a elaboradors i consumidors la necessitat de respectar les normes bàsiques d’higiene perquè puguem celebrar aquesta diada consumint coques amb confiança i seguretat, sobretot les coques farcides amb crema o nata.

Les coques farcides contenen ingredients que suposen un medi òptim per a la supervivència i multiplicació dels bacteris que hi hagin pogut arribar si no s’han seguit unes bones pràctiques de manipulació. Amb l’arribada del període estival, l’increment de les temperatures afavoreix la proliferació d’aquests bacteris. Si es tenen en compte les normes bàsiques d’higiene, se’n podrà evitar la contaminació i el creixement.

El serveis d’inspecció del Departament de Salut han intensificat la vigilància en els establiments elaboradors i s’ha demanat la col•laboració dels diferents gremis – pastissers i flequers - per recordar als elaboradors que cal extremar la higiene i complir amb les bones pràctiques de manipulació.

Les persones consumidores també poden contribuir a l’hora d’assegurar que el producte adquirit arribi en bones condicions a la taula. En el moment de comprar les coques, s’han de mantenir en fred aquelles coques que continguin crema o nata i cal seleccionar el tipus de coca en funció de les possibilitats de conservació fins al moment del seu consum. En conseqüència, si s’ha de fer un desplaçament llarg i no es pot assegurar la conservació en fred del producte és millor comprar coques que es puguin conservar a temperatura ambient.

En aquesta línia el Departament té publicat el tríptic Higiene als obradors de pastisseria en el qual es recullen les normes bàsiques d’higiene.

Per a més informació podeu consultar la pàgina web del Departament de Salut:

•http://www.gencat.net/salut/depsan/units/sanitat/html/ca/aliments/doc5103.html

•http://www.gencat.net/salut/depsan/units/sanitat/pdf/fuhigiene1.pdf

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia