Salut

Montse Figuerola nomenada gerent territorial de l'Institut Català de la Salut a Girona

query_builder   9 març 2004 13:00

event_note Nota de premsa

Montse Figuerola nomenada gerent territorial de l'Institut Català de la Salut a Girona

La gerència territorial inclou l’atenció primària de l’ICS i l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta de Girona

Avui dimarts 9 de març, el senyor Raimon Belenes, director gerent de l’ICS, i el senyor Ferran Cordón, delegat territorial del Departament de Sanitat i Seguretat Social a Girona, han presentat la senyora Montse Figuerola i Batista com a gerent territorial de l’Institut Català de la Salut a Girona.

La nova gerència territorial de l’ICS a Girona, que s’emmarca en la voluntat de fer de l’Institut Català de la Salut un organisme modern i de qualitat, desencentralitzat i amb flexibilitat de gestió per tal de facilitar la consecució d’objectius de salut, es responsabilitzarà de l’atenció primària i de l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta.

La gerència territorial permetrà coordinar, planificar i gestionar d’una manera més efectiva els nivells assistencials, amb l’atenció primària de salut com a eix del sistema sanitari els diferents nivells assitencials. Aquesta nova estructura permetrà donar resposta a les necessitats de la població en base a la priorització de la promoció i protecció de la salut,  la prevenció de la malaltia, l’assistència sanitària i la posada en funcionament dels plans necessaris per a l’abordatge de les malalties cròniques.

D’aquesta manera, es facilitarà la consecució dels acords de govern en política sanitària, com ara:

1. Coordinar amb més facilitat l’accés a les proves diagnòstiques i a tècniques terapèutiques. Millorar la coordinació amb l’objectiu de reduir les llistes d’espera

2. Implantar un model d’assistència a la urgència que coordini el territori. Coordinarà la integració de plans d’urgència i emergència amb altres entitats de gestió del territori.

3. Facilitarà la integració de la informació del sistema.

4. Establirà una política unificada de qualitat de la prescripció farmacològica entre nivells.

5. Millorarà la implicació i participació dels professionals en els projectes endegats des del territori per millorar l’assistència sanitària.

6. Afavorirà la coordinació i la planificació conjunta amb el Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, de les activitats sanitàries que es presten a la zona de Girona i l’àrea metropolitana, així com amb els hospitals comarcals de la Regió Sanitària.

Currículum professional

Montserrat Figuerola i Batista és llicenciada en medicina i cirurgia, per la Universitat de Barcelona, l’any 1979. Va dur a terme l’especialització en Medicina Interna a través del sistema MIR a l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta, essent després adjunta del Servei de Medicina Interna del mateix hospital, fins a desembre de 1988. Des del 1989 fins al 1994 es va dedicar a l’activitat de cooperació internacional a Nicaragua, amb l’Organització No Governamental ACSUR Las Segovias, de la qual actualment n’és presidenta. L’any 1994 es va incorporar com a metgessa d’atenció primària i directora de l’ABS la Bisbal. Al 1997, va assumir la direcció de l’ABS Palafrugell. Des de l’any 2001, ha estat la directora de la Unitat Mèdica de l’Hospital de Palamós-Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, que inclou la direcció de serveis mèdics, l’atenció primària i l’atenció sociosanitària dins un projecte d’integració assistencial d’àmbit comarcal.