- Aquesta setmana s’han atorgat a 8 nous establiments turístics l’acreditació per formar part de la xarxa de punts d’informació d'aquests espais naturals

Un total de vuit establiments turístics han passat a formar part de la xarxa de punts d’informació del Parc Natural de Montsant i Espai d’Interès Natural (EIN) Serra de Llaberia de la comarca del Priorat. Amb aquestes noves acreditacions ja són 58 els punts acreditats fins ara. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que els professionals vinculats a activitats turístiques ofereixin una informació de qualitat sobre els recursos dels dos espais protegits de la comarca del Priorat.
La mesura forma part del pla d'accions de la Carta Europea de Turisme Sostenible del Priorat (CETS), un distintiu atorgat per la Federació EUROPARC que la comarca va obtenir el 2016 i que va renovar l’any 2021, que acredita el compromís del Parc i dels municipis que en formen part amb els principis del turisme sostenible.
Els vuit establiments que s’han acreditat són allotjaments i cellers que ofereixen visites, a més d’una associació mediambiental que té per objectiu restaurar i protegir hàbitats a l’entorn de Llaberia i que esdevindrà un espai d’informació tant de Montsant com de Llaberia. En concret, els punts acreditats són els següents:
- Allotjament de Mas Capcir (Tivissa)
- Hostatgeria del Celler (Porrera)
- Celler Álvarez Duran Priorat (Porrera)
- Associació Les Cotxes Fumades (Tivissa)
- Celler de l’Encastell (Porrera)
- Càmping Siurana (Siurana)
- Casa rural La Sàmara (Arbolí)
- Casa rural Cal Roig (Margalef)
Per accedir a aquesta acreditació durant els mesos d’abril, maig i juny s’ha desenvolupat un curs de formació específic. Aquest curs, de 40 hores de durada i del qual ja s’han realitzat sis edicions, té com a objectiu adquirir els coneixements necessaris per a oferir als visitants informació de qualitat sobre els recursos naturals, culturals i paisatgístics, els valors i la singularitat dels espais naturals protegits del Priorat. Com a novetat, s’han introduït continguts sobre la relació entre natura i salut, i s’ha fet una aproximació a la biodiversitat del riu de Montsant atès que algunes de les visites han estat al seu entorn.
A l’edició d’enguany, 23 persones han superat la prova d’aptitud final que permet obtenir un certificat personal, i que en el cas d’aquelles persones que treballen o són propietàries d’un establiment turístic es tradueix en un acord de col·laboració entre els espais naturals i el sector.