Direcció General de Comunicació

Currículums del Departament de Cultura

query_builder   18 gener 2011 13:56

event_note Nota de premsa

Currículums del Departament de Cultura

Yvonne Griley i Martínez, directora general de Política Lingüística
 
Nascuda a Barcelona l’any 1964.
 
Llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona (UB), Suficiència investigadora en Lingüística General pel Departament de Romàniques de la UB, màster en Lingüística Aplicada pel Departament de Llengua Catalana de la UB i màster en Funció Gerencial a les Administracions Públiques d’ESADE.
 
Fins ara ha treballat a la Direcció General d’Afers Religiosos com a responsable de coordinació i suport a la gestió.
 
Ha estat subdirectora general de Política Lingüística de 1996 a 2004; vicepresidenta de la subcomissió de Cultura de l’Assemblea de les Regions d’Europa (ARE) fins al juliol de 2004; membre fins al 2004 del consell d’administració del Consorci de Terminologia de Catalunya (TERMCAT); membre i vicepresidenta del consell d’administració del Consorci per a la Normalització Lingüística i secretària del Consell Social de la Llengua Catalana. També ha estat impulsora i organitzadora del programa “Voluntaris per la Llengua”.
 
Professora de llengua i literatura catalanes per a l’accés a la universitat a més grans de 25 anys i dels cursos oficials de llengua catalana de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.
 
Ha estat directora de la Revista Llengua i Ús des de 1996 fins al primer quatrimestre del 2004, i col·laboradora habitual de diverses revistes especialitzades, com ara la Revista de Llengua i Dret de l’EAPC, la revista Cultura, de la Conselleria de Cultura de la Generalitat i la revista Llengua i Administració, on ha publicat diversos articles.
 
Militant de CDC des del 1992. Consellera Nacional, membre de la Sectorial de Cultura i de la Sectorial d’Igualtat i Drets Socials. Ha format part del Secretariat Permanent de la Sectorial de Cultura, dins la qual ha coordinat els temes de política i normalització lingüística. També és membre del Comitè Local de Sant Fost de Campsentelles.
 
 
Norbert Tomàs Bilbeny, director general de Cooperació Cultural
 
Nascut a Barcelona l’any 1962
 
Té estudis d’Història de l’Art, Belles Arts i musicals. La seva formació artística el vincula al món cultural i associatiu del país. Al llarg de més de 30 anys d’experiència associativa ha realitzat tota mena de tasques de gestió i direcció. Ha estat membre organitzador de nombrosíssimes activitats culturals arreu de la geografia catalana, espanyola i de l’estranger.
 
Ha estat membre fundador i secretari del Consell Català de la Música (1990-1995) i membre de la Plataforma per a la creació del Consell de les Arts de Catalunya (2003-2007). També ha presidit l’Associació de Fotògrafs Professionals d’Espanya (1999-2007) i ha estat membre del Comitè Organitzador de Sonimagfoto (2000-2007).
 
Ha format part dels equips directius de diferents entitats culturals: Joventuts Musicals de Barcelona; Associació Amics de la Música de Barcelona, Joventuts Musicals de Catalunya; Associació Orquestra de Cambra Catalana; Consell de la Joventut de Barcelona; Cercle Artístic de Sant Lluc; Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya.
 
Es professionalitza com a fotògraf i realitza reportatges fotogràfics en l’àmbit de la música i la cultura. L’any 1996 inaugura el seu estudi-plató, treballant principalment per editorials, immobiliàries, industrials i clients directes de l’àmbit de la música i les belles arts. Al seu estudi han treballat prestigiosos fotògrafs i productores, rodant-se spots i videoclips de reconeguts músics i models.
 
Paral·lelament realitza exposicions de pintura, fotografia i performance. Les seves obres han estat publicades per diverses editorials i mitjans. Recentment ha editat el llibre documental i d’obra personal “Escenografies de l’oblit”.
 
Darrerament s’ha incorporat al Secretariat de Cultura de CDC per tal d’elaborar un projecte polític de cultura.
 
 
Joan Pluma i Vilanova, director general del Patrimoni Cultural
 
Nascut a Girona l’any 1964.
 
Llicenciat en Filosofia i Lletres, especialitat Història Contemporània, i Màster en Direcció d’Empreses a la UdG.
 
Des de 2003 i fins a l’actualitat ha estat Tinent d’Alcalde d’Urbanisme i portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Girona. Vicepresident de la Diputació de Girona. Ponent de l’Àrea de Promoció Econòmica i Noves Tecnologies. Portaveu del grup socialista a la Diputació de Girona. Diputat des de juny de 2006 fins a l'actualitat.
 
Entre 1991 i 2003 va ser regidor delegat de l’Àrea de Cultura i Educació de l'Ajuntament de Girona. Vicepresident de la Comissió de Cultura de la Federació de Municipis de Catalunya (1995-1999). Entre juliol de 2000 i juliol de 2003, director de Programes de la Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació.
 
Membre de l’equip redactor del “Llibre Blanc de la Cultura Catalana” (1999) i autor d’articles als llibres “Cultura y Corporaciones Locales” (1993) i “Cultura i Municipi. Polítiques culturals municipals a Catalunya” (2007), “Ciudades creativas. Vol 1 Cultura, territorio, economía y ciudad” (2009)
 
Ha participat com a docent en algunes edicions de diferents programes formatius: mòdul sobre Polítiques Municipals de Patrimoni Cultural dins el Títol d’Especialització Professional sobre Patrimoni Cultural de la Universitat de Girona, al Màster sobre Gestió Cultural de l’IDEC de la Universitat Pompeu Fabra i en el postgrau sobre Mediació de Conflictes de la UdG.
 
Ha participat en projectes europeus com Itineraris de cultura i ocupació. El rol del tercer sistema en l’estratègia europea (Projecte Arciweb UE, 2001), Cultural heritage operations for de the regeneration of urban sites (URBACT UE, 2003) i Prospecció geofísica, recerca i excavació selectiva del subsòl (Article 10. Feder: accions innovadores, 1999).
 
Assessor Tècnic de Coordinació de l’Àrea d'Afers Socials i Joventut de l'Ajuntament  de Barcelona (1988-1991).
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia