Direcció General de Comunicació

Currículums del Departament de Territori i Sostenibilitat

query_builder   18 gener 2011 14:01

event_note Nota de premsa

Currículums del Departament de Territori i Sostenibilitat

Josep Enric Llebot Rabagliati, secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat
 
Nascut a Barcelona l’any 1953.
 
Doctor en Ciències Físiques i catedràtic de Física de la Matèria Condensada de la UAB. Ha estat degà de la Facultat de Ciències de la UAB i de la UdG, director del departament de física de la UAB, becari del programa USIA del govern dels Estats Units i de l’OTAN.
 
Ha treballat en termodinàmica de processos irreversibles, radiació solar i teledetecció, qualitat de l’aire, en l’anàlisi de l’estructura termodinàmica de models climàtics i de dades paleoclimàtiques i huracans. Ha realitzat estades de recerca a Alemanya (DFVLR), els Estats Units (Univ. Califòrnia Berkeley) i al Canadà (Univ. Sherbrooke). Fou l’impulsor dels estudis universitaris de Ciències ambientals a Espanya. 
 
És membre de l’Institut d’Estudis Catalans, del qual ha estat secretari científic (1996-2002), president de la Societat Catalana de Física, membre del board de la divisió de física ambiental de la European Physical Society i membre de l’American Geophysical Union i de l’American Meteorological Society.
 
És membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya, del Consell d’Experts en Energia del Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya i del Consell Assessor del Zoo de l’Ajuntament de Barcelona.
 
Ha estat guardonat amb un accèssit del premi Divulga de la Fundació La Caixa (1986); amb el premi de la Fundació Enciclopèdia Catalana a la Investigació Científica (1991); amb el Premi Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (2000) i amb el Premi de Literatura Científica de la Fundació Catalana per a la Recerca i Innovació (2005).
 
 
Ricard Font i Hereu, director General de Transport i Mobilitat
 
Nascut a la Seu d’Urgell l’any 1971.
 
Llicenciat en Ciències Jurídiques per la Universitat de Girona (1997); màster en Gestió i Administració de Societats i Cooperatives per la Fundació de la Universitat de Girona (1999) i enDret del Territori, Urbanisme i Medi Ambient, realitzat a l’Institut d’Educació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra (2004); postgrau en Direcció Urbanística, Universitat Autònoma de Barcelona (2001) i en Dret Urbanístic, Institut d’Educació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra (2002).
 
Ha treballat a l’Administració de la Generalitat com a cap del Gabinet del Conseller de Política Territorial d’Obres Públiques a la demarcació de Girona (1998-1999) i cap del Gabinet del Conseller a Girona i cap de Relacions Institucionals de Política Territorial i Obres Públiques 1999-2001. Dins del mateix àmbit, ha estat membre de la Comissió d’Urbanisme de Girona.
 
D’altra banda, ha estat assessor del Grup CiU al Parlament de Catalunya en temes de política territorial, infraestructures, transport, urbanisme, habitatge i medi ambient i cap de gabinet del secretari general adjunt de CDC i CiU.
 
 
Josep Anton Grau i Reinés, director de l’Institut Català del Sòl
 
Nascut a València l’any 1954.
 
Ha estat arquitecte urbanista per l’Escola Superior d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya (1980) i a més ha realitzat programes d’alta direcció d’institucions sanitàries (2004) i de desenvolupament directiu (1989). D’altra banda, ha cursat estudis de Gestió i Administració Pública a ESADE.
 
La seva experiència dins l’Administració Pública és molt dilatada. Dins d’aquest àmbit ha estat president del Centre Integral de Mercaderies i Activitats Logístiques, S.A. (CIMALSA); president de Regs de Catalunya, S.A. (REGSA); president de Ferrocarrils de Muntanya de Grans Pendents, S.A; president i vicepresident del Consell d’Administració d’EQUACAT, S.A. També ha estat conseller de diverses empreses públiques i privades.
 
Pel que fa a la seva experiència dins l’àmbit privat, s’ha especialitzat en gestió urbanística, la sostenibilitat, el paisatgisme i la mobilitat, entre d’altres. D’altra banda, ha guanyat diversos premis i ha publicat articles i treballs tècnics. En l’àmbit docent, actualment imparteix classes de dos màsters a la Universitat Politècnica de Catalunya.
 
 
Sixte Cambra i Sànchez, president de Port de Barcelona
 
Nascut a Barcelona l’any 1952.
 
Llicenciat en Administració d’Empreses a ESADE.
 
Va ser senador per Convergència i Unió, des del 1993 fins al 2004 i president de la Comissió d’Hisenda del Senat des del 2000 al 2004. Durant aquests anys de Senador sempre ha estat el Responsable i Portaveu de l’Àrea Econòmica del Grup de Convergència i Unió al Senat.
 
Va ser director general i conseller delegat del Grup tèxtil Vilá entre 1975 i 1990. És soci fundador de Seeliger y Conde i actualment és vicepresident executiu d’aquesta companyia.
 
Va ser el Director del Torneig de Tennis Conde de Godó des del 1985 al 2008 i vicepresident econòmic del Reial Club de Tennis Barcelona. També va ésser candidat a les eleccions del FC Barcelona l’any 1989, així com vicepresident d’aquest Club i Síndic del Soci.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia