Direcció General de Comunicació

Nomenaments del Departament d'Economia i Coneixement

query_builder   18 gener 2011 14:11

event_note Nota de premsa

Nomenaments del Departament d'Economia i Coneixement

Albert Carreras de Odriozola, secretari d’Economia i Finances
 
Nascut a Barcelona l’any 1955.
 
És llicenciat i doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
És el degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat Pompeu Fabra des de l’any 2008, i catedràtic d’Història i Institucions Econòmiques en aquesta mateixa universitat, des de l’any 1991. Abans va exercir de professor a la Universitat Autònoma de Barcelona, a la de Barcelona i a l’Institut Universitari Europeu de Florència. És membre del Departament d’Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra i està afiliat a la Barcelona Graduate School of Economics.
 
Ha estat catedràtic Príncep d’Astúries a la Universitat de Georgetown (2007-2008) i professor de l’Institut Universitari Europeu a Florència (1989-1994). Ha estat visitant a la Universitat de Berkeley els anys 1988 i 1990.
 
Ha dirigit el Departament d’Història i Civilització de l’Institut Universitari Europeu (1991-1992), el Departament d’Economia i Empresa de la UPF (1996-1997) i ha estat vicerector de la Universitat Pompeu Fabra (1997-2001). Ha presidit el comitè organitzador del congrés de l’European Economic Association i de l’Econometric Society European Meeting, celebrat a Barcelona l’agost del 2009. Presideix el Consell de Recerca de l’Institut Universitari Europeu i l’European Business History Association (des de 2009).
 
És autor de més d’un centenar de publicacions acadèmiques, autor o editor de dotze llibres, i ha dirigit 13 tesis doctorals.
 
 
Lluís Jofre i Roca, director general d’Universitats
 
Nascut a Canet de Mar l’any 1956.
 
Doctor enginyer de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya (1982) i catedràtic de Teoria del Senyal i Comunicacions a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona. Ha estat professor visitant a l’Escola Superior d’Electricitat de París (1981-1982), a l’Institut de Tecnologia de Geòrgia d’Atlanta (1986-1987) i a la Universitat de Califòrnia a Irvine (2000-2001).
 
Treballa en el camp de les radiocomunicacions, en sistemes de visualització electromagnètica i en xarxes de sensors miniaturitzats per a aplicacions a la mobilitat. Sobre aquests temes dirigeix i participa en diferents projectes de recerca públics i privats i ha publicat més de 150 articles, llibres i capítols de llibres. Va ser director de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (1989-94), vicerector de Política Acadèmica de la Universitat Politècnica de Catalunya (1994-2000), director del Pla Estratègic per a la Societat de la Informació a Catalunya (1998-2000), director de la Fundació Catalana per a la Recerca (2002-04) i del programa EnginyCAT.
 
És director de la Càtedra Telefònica-UPC en Societat de la Informació, president de l’Associació d’Enginyeria i Cultura Catalanes i Fellow de l’IEEE. És membre de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’Institut d’Estudis Catalans, de la qual és secretari des de 2007.
 
 
Josep Maria Martorell i Rodon, director general de Recerca

Nascut a Reus l’any 1975.

Llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona, doctor en Enginyeria Informàtica per la Universitat Ramon Llull (URL) i diplomat en direcció general per l’IESE. Ha cursat també diversos estudis de postgrau a ESADE i a la Universitat Oberta de Catalunya.

Va ser cap del Gabinet del Departament de Governació i Relacions Institucionals (2001-2002) i de Justícia i Interior (2003). Ha estat director de programes de la Fundació Politècnica de Catalunya des del 2008, i anteriorment va ser director de l’Oficina de Recerca i Innovació de la URL. En l’àmbit docent, ha estat professor de l’Escola d’Enginyeria la Salle i actualment ho era del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la Universitat Politècnica de Catalunya, on impartia assignatures relacionades amb la matemàtica i la física. Ha estat col·laborador del Grup de Recerca en Sistemes Intel·ligents, on ha desenvolupat la seva tasca de recerca més recent. Ha col·laborat també amb l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) en l’avaluació de projectes.
Va ocupar diversos càrrecs dins d’Unió Democràtica de Catalunya, on milita des de 1993, i és membre del seu Comitè de Govern des de 2005. Actualment és el responsable de Recerca i Societat del Coneixement. Ha estat també director de l’Institut d’Estudis Humanístics Miquel Coll i Alentorn (Inehca) i de la revista Diàlegs, trimestral de pensament polític i social, i ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat a la Unió de Joves.

També és membre del Consell d’Administració de la societat municipal 22@Barcelona, així com del Consell de la Cultura de Barcelona. Ha estat membre del secretariat del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, i del Consell Social de la Llengua Catalana. És soci d’Òmnium Cultural, Mans Unides i l’Associació Cedre per a la Promoció Social.
 
 
Claudi Alsina i Català, secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya
 
Nascut a Barcelona l’any 1952.
 
Llicenciat i doctor en Matemàtiques per la Universitat de Barcelona. Estudis postgraduats a la University of Massachusetts. Catedràtic de Matemàtiques de la Universitat Politècnica de Catalunya.
 
Va ser director general d’Universitats de la Generalitat de Catalunya (2002-2003), coordinador de les PAU de Catalunya (2000-2002). També ha estat vocal del Consell Superior d’Avaluació del sistema educatiu de la Generalitat de Catalunya.
 
Va ser delegat a la Unió Matemàtica Internacional i la Comissió Internacional d’Educació Matemàtica (1986-1998), membre fundador de la gestora i primer vicerector acadèmic de la Universitat Oberta de Catalunya (1994-1996). Va rebre el Premi a la Qualitat Docent de la Universitat Politècnica de Catalunya i la distinció Vicens Vives a la Qualitat Docent Universitària de la Generalitat de Catalunya l’any 1999. És especialista en equacions funcionals, Gaudí, visualització i educació matemàtica, temes en els quals ha dirigit 16 tesis doctorals.
 
Militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), ha participat de la Sectorial d’Universitat, a la Sectorial d’Educació i Agrupació de Gràcia, a Barcelona. Ha estat secretari de la Sectorial d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació (2007-2008) de CDC, així com president de la Sectorial d’Universitats i Recerca de CDC.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia