Direcció General de Comunicació

Nomenaments del Govern

query_builder   18 gener 2011 14:19

event_note Nota de premsa

Nomenaments del Govern

El Govern ha aprovat diversos nomenaments. Són els següents:
 
Departament de la Presidència
  • Ivan Tibau i Ragolta, secretari general de l’Esport
  • Ignasi Genovès i Avellana, director general d’Atenció Ciutadana i Difusió
 Departament de Governació i Relacions Institucionals 
  • Joan Cañada Campos, director General d’Administració Local
  • Pilar Pifarré i Matas, secretària d’Administració i Funció Pública
 Departament d’Economia i Coneixement 
  • Albert Carreras de Odriozola, secretari d’Economia i Finances
  • Lluís Jofre i Roca, director general d’Universitats
  • Josep Maria Martorell i Rodon, director general de Recerca
  • Claudi Alsina i Català, secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya
 Departament d’Ensenyament 
  • Teresa Pijoan i Balcells, directora general d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat.
  • Alba Espot i Faixa, directora general d’Educació Infantil i Primària 
Departament d’Interior
  • Núria Aymerich i Recovert, directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya
  • Joan Aregio Navarro, director del Servei Català de Trànsit
Departament de Territori i Sostenibilitat
  • Josep Enric Llebot, secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat
  • Ricard Font, director general de Transport i Mobilitat
  • Josep Anton Grau, director de l’Institut Català del Sòl
  • Sixte Cambra i Sànchez, president del Port de Barcelona
 Departament de Cultura 
  • Yvonne Griley i Martínez, directora general de Política Lingüística
  • Norbert Tomàs i Bilbeny, director general de Cooperació Cultural
  • Joan Pluma i Vilanova, director general de Patrimoni Cultural
 Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural 
  • Miquel Molins i Elizalde, director general d’Agricultura i Ramaderia
  • Domènec Vila i Navarra, director d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries
  • Jordi Sala i Casarramona, director general de Desenvolupament Rural
  • Josep Escorihuela i Mestre, director general de Medi Natural i Biodiversitat
  • M. Mercè Santmartí i Miró, directora general de Pesca i Afers Marítims
 
Departament de Benestar Social i Família 
  • Montse  Gatell i Pérez, directora de l’Institut Català de les Dones.
  • Montserrat Suari i Bartres, directora de l’Agència Catalana de Joventut.
Departament d’Empresa i Ocupació 
  • Ramon Bonastre i Bertran, director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball
  • Joan Sureda i Martínez, director general d’Indústria
  • M. Luz Bataller i Cifuentes, directora general de la Inspecció de Treball
  • Josep Canós i Ciurana, director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial
CURRÍCULUMS 

DEPARTAMENT DE LA PRESIDÈNCIA
 
Ivan Tibau i Ragolta, secretari general de l’Esport
 
Nascut a Lloret de Mar el 1973.
 
Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Autònoma de Barcelona (1998) i diplomat en Ciències Empresarials a la Universitat de Girona (2005).
 
Actualment és regidor d’Obra Pública i Parcs i Jardins de l’ajuntament de Lloret, càrrec que ocupa des de 2007. Anteriorment havia treballat a una entitat financera d’estalvi.
 
Ivan Tibau ha estat un dels jugadors d’hoquei patins internacionals més destacats de les darreres dècades, jugant a diversos equips com el Club Hoquei Lloret (1979-1992), el Club Patí Tordera (1992-1995), l’Igualada Hoquei Club, el Blanes Hoquei Club (2000-2006) i el Club Hoquei Lloret (2006-2008), equip del qual és l’entrenador des de la temporada 2008-2009.
 
Com a jugador de club ha guanyat tres copes d’Europa, tres supercopes i una lliga amb l’Igualada i 1 copa del Rei amb el Blanes. Amb la selecció espanyola ha aconseguit un campionat del món, un campionat d’Europa i tres torneigs internacionals de Montreux.
 
També ha format part de la selecció catalana d’hoquei patins que es va proclamar campiona del món “B” a Macao l’any 2004.
 
 
Ignasi Genovès i Avellana, director d’Atenció Ciutadana i Difusió
 
Nascut a Barcelona l’any 1958.
 
Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UAB. Postgrau en Economia i Gestió de la Hisenda Autonòmica i Local per la UB. Ha realitzat també el Curs de Funció Gerencial a les Administracions Públiques a ESADE. Diplomat en Comunitats Europees pel Ministeri d’Afers Exteriors i el Patronat Català Pro-Europa.
 
En l’àmbit professional, ha exercit diverses responsabilitats a l’Administració de la Generalitat de Catalunya. En primer lloc, a la Direcció General de Política Financera del Departament d’Economia i Finances (1983-1989). Posteriorment ha estat Gerent de l’Institut Català de Serveis a la Joventut (1990-1995).L’any 1995 es va incorporar al Departament de la Presidència com a subdirector general d’Informació al Ciutadà.
 
Entre l’any 2000 i el 2003 va ser director general d’Atenció Ciudadana. Des de 2004 i fins a l’actualitat ha estat prestant els seus serveis al Servei d’Informació, Difusió i Estudis de la Secretaria de Política Lingüística.
 
En l’àmbit polític, actualment és conseller nacional i president de l’Agrupació de Sarriá-Sant Gervasi de CDC.
 
 
DEPARTAMENT DE GOVERNACIÓ I RELACIONS INSTITUCIONALS
 
Joan Cañada Campos, director general d’Administració Local
 
Nascut a Olot l’any 1969.
 
Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
Des de 1988 ha exercit diverses tasques com a advocat. Des de 1999 i fins a l’actualitat ha estat soci del bufet Capdevila Advocats SC en qualitat d’advocat especialista en responsabilitat civil i dret penal.
 
En l’àmbit polític, va ser regidor de participació ciutadana, festes i sanitat de l’Ajuntament d’Olot en el període 1996-1999, i president de la Unió de Joves de la Garrotxa (1995-1999). Actualment, és membre de la Comissió Jurídica Assessora del Consell Nacional d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), president comarcal d’UDC a la Garrotxa, i vicepresident de la Intercomarcal de Girona d’aquest partit.
 
És soci fundador, des del 2002, de la Cooperativa de Treball Musicom, centre d’activitat de creació musical, amb ubicació a Olot i Girona. Imparteix cursos i xerrades de dret penal i responsabilitat civil en diferents àmbits i col·labora com a advocat en el programa radiofònic “Cinc minuts més” de Ràdio Olot.
 
 
Pilar Pifarré i Matas, secretària d’Administració i Funció Pública
 
Nascuda a Barcelona l’any 1955.
 
Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona i màster en Funció Gerencial a les Administracions Públiques per ESADE.
 
Des de novembre de 2006 fins a novembre de 2010 ha estat diputada al Parlament de Catalunya i responsable d’administracions públiques al grup parlamentari de CiU. Prèviament, ha estat directora de Recursos Humans de l’Ajuntament de Sant Cugat de Vallès i subdirectora de pressupostos, contractació i Patrimoni al Departament de Treball i Indústria. Ha ocupat diferents càrrecs al Departament d’Ensenyament i al Departament de Cultura de la Generalitat, entre els quals, el de subdirectora general d’Administració i Directora de Serveis.
 
Al Parlament de Catalunya, també ha estat membre de les comissions d’Afers Institucionals, de la Sindicatura de Comptes, del Síndic de Greuges, i d’Economia Finances i Pressupost.
 
 
DEPARTAMENT D’ECONOMIA I CONEIXEMENT
 
Albert Carreras de Odriozola, secretari d’Economia i Finances
 
Nascut a Barcelona l’any 1955.
 
És llicenciat i doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
És el degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat Pompeu Fabra des de l’any 2008, i catedràtic d’Història i Institucions Econòmiques en aquesta mateixa universitat, des de l’any 1991. Abans va exercir de professor a la Universitat Autònoma de Barcelona, a la de Barcelona i a l’Institut Universitari Europeu de Florència. És membre del Departament d’Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra i està afiliat a la Barcelona Graduate School of Economics.
 
Ha estat catedràtic Príncep d’Astúries a la Universitat de Georgetown (2007-2008) i professor de l’Institut Universitari Europeu a Florència (1989-1994). Ha estat visitant a la Universitat de Berkeley els anys 1988 i 1990.
 
Ha dirigit el Departament d’Història i Civilització de l’Institut Universitari Europeu (1991-1992), el Departament d’Economia i Empresa de la UPF (1996-1997) i ha estat vicerector de la Universitat Pompeu Fabra (1997-2001). Ha presidit el comitè organitzador del congrés de l’European Economic Association i de l’Econometric Society European Meeting, celebrat a Barcelona l’agost del 2009. Presideix el Consell de Recerca de l’Institut Universitari Europeu i l’European Business History Association (des de 2009).
 
És autor de més d’un centenar de publicacions acadèmiques, autor o editor de dotze llibres, i ha dirigit 13 tesis doctorals.
 
 
Lluís Jofre i Roca, director general d’Universitats
 
Nascut a Canet de Mar l’any 1956.
 
Doctor enginyer de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya (1982) i catedràtic de Teoria del Senyal i Comunicacions a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona. Ha estat professor visitant a l’Escola Superior d’Electricitat de París (1981-1982), a l’Institut de Tecnologia de Geòrgia d’Atlanta (1986-1987) i a la Universitat de Califòrnia a Irvine (2000-2001).
 
Treballa en el camp de les radiocomunicacions, en sistemes de visualització electromagnètica i en xarxes de sensors miniaturitzats per a aplicacions a la mobilitat. Sobre aquests temes dirigeix i participa en diferents projectes de recerca públics i privats i ha publicat més de 150 articles, llibres i capítols de llibres. Va ser director de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (1989-94), vicerector de Política Acadèmica de la Universitat Politècnica de Catalunya (1994-2000), director del Pla Estratègic per a la Societat de la Informació a Catalunya (1998-2000), director de la Fundació Catalana per a la Recerca (2002-04) i del programa EnginyCAT.
 
És director de la Càtedra Telefònica-UPC en Societat de la Informació, president de l’Associació d’Enginyeria i Cultura Catalanes i Fellow de l’IEEE. És membre de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’Institut d’Estudis Catalans, de la qual és secretari des de 2007.
 
 
Josep Maria Martorell i Rodon, director general de Recerca
Nascut a Reus l’any 1975.
Llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona, doctor en Enginyeria Informàtica per la Universitat Ramon Llull (URL) i diplomat en direcció general per l’IESE. Ha cursat també diversos estudis de postgrau a ESADE i a la Universitat Oberta de Catalunya.
Va ser cap del Gabinet del Departament de Governació i Relacions Institucionals (2001-2002) i de Justícia i Interior (2003).
Ha estat director de programes de la Fundació Politècnica de Catalunya des del 2008, i anteriorment va ser director de l’Oficina de Recerca i Innovació de la URL. En l’àmbit docent, ha estat professor de l’Escola d’Enginyeria la Salle i actualment ho era del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la Universitat Politècnica de Catalunya, on impartia assignatures relacionades amb la matemàtica i la física. Ha estat col·laborador del Grup de Recerca en Sistemes Intel·ligents, on ha desenvolupat la seva tasca de recerca més recent. Ha col·laborat també amb l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) en l’avaluació de projectes.
Va ocupar diversos càrrecs dins d’Unió Democràtica de Catalunya, on milita des de 1993, i és membre del seu Comitè de Govern des de 2005. Actualment és el responsable de Recerca i Societat del Coneixement. Ha estat també director de l’Institut d’Estudis Humanístics Miquel Coll i Alentorn (Inehca) i de la revista Diàlegs, trimestral de pensament polític i social, i ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat a la Unió de Joves.
També és membre del Consell d’Administració de la societat municipal 22@Barcelona, així com del Consell de la Cultura de Barcelona. Ha estat membre del secretariat del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, i del Consell Social de la Llengua Catalana. És soci d’Òmnium Cultural, Mans Unides i l’Associació Cedre per a la Promoció Social.
 
 
Claudi Alsina i Català, secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya
 
Nascut a Barcelona l’any 1952.
 
Llicenciat i doctor en Matemàtiques per la Universitat de Barcelona. Estudis postgraduats a la University of Massachusetts. Catedràtic de Matemàtiques de la Universitat Politècnica de Catalunya.
 
Va ser director general d’Universitats de la Generalitat de Catalunya (2002-2003), coordinador de les PAU de Catalunya (2000-2002). També ha estat vocal del Consell Superior d’Avaluació del sistema educatiu de la Generalitat de Catalunya.
 
Va ser delegat a la Unió Matemàtica Internacional i la Comissió Internacional d’Educació Matemàtica (1986-1998), membre fundador de la gestora i primer vicerector acadèmic de la Universitat Oberta de Catalunya (1994-1996). Va rebre el Premi a la Qualitat Docent de la Universitat Politècnica de Catalunya i la distinció Vicens Vives a la Qualitat Docent Universitària de la Generalitat de Catalunya l’any 1999. És especialista en equacions funcionals, Gaudí, visualització i educació matemàtica, temes en els quals ha dirigit 16 tesis doctorals.
 
Militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), ha participat de la Sectorial d’Universitat, a la Sectorial d’Educació i Agrupació de Gràcia, a Barcelona. Ha estat secretari de la Sectorial d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació (2007-2008) de CDC, així com president de la Sectorial d’Universitats i Recerca de CDC.
 
 
DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT
 
Teresa Pijoan i Balcells, directora general d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat
 
Nascuda a Vilagrassa l’any 1949.
 
És mestra i llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona. Mestra de català per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en gestió i resolució de conflictes per la Universitat de Barcelona i el Col•legi de Psicòlegs de Catalunya.
Actualment és la secretària del Consell Escolar de Catalunya. Ha estat cap del Servei de Programes i Serveis Educatius de la Direcció General d’Ordenació i Innovació Educativa; subdirectora general de Formació d’Adults; cap de Gabinet d’Ordenació Educativa d’Ensenyament Primari, i cap de Servei d’Ordenació, Orientació i Avaluació.
 
Ha col·laborat en publicacions sobre la renovació pedagògica a Catalunya, el currículum escolar i la millora del sistema educatiu. També ha exercit la docència a primària i secundària i és autora de llibres de text.
 
 
Alba Espot i Faixia, directora general d’Educació Infantil i Primària.
 
Nascuda al Pont de Suert, l’any 1953
 
Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació. Mestra d’ensenyament primari i mestra de català. Màster en Planificació i Avaluació Educativa i Postgrau d’Organització i Gestió del Sistema Educatiu a la UAB.
 
Ha estat mestra d’Educació Primària (1972-1979), professora d’Educació Secundària (1979-1983) i Inspectora d’Educació (1983-2011).
 
Sòcia fundadora, secretària, corresponsal d’Espanya a Europa i presidenta a Catalunya del Fòrum Europeu d’Administradors de l’Educació. Gestora de Coordinació Escolar i formadora als Seminaris de Gestió Escolar a la UAB.
 
 
DEPARTAMENT D’INTERIOR
 
Núria Aymerich i Rocavert, directora de l’Institut de Seguretat Pública
 
Nascuda a Castellar del Vallès l’any 1962.
 
Llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (1985). Programa d’Alta Direcció d’Empreses a l’IESE (2000-2001). Programa de Doctorat en Direcció d’Empreses a la Universitat Politècnica de Catalunya.
 
Des de 2005 i fins a l’actualitat és Coach MBA a EADA. És sòcia fundadora i directora de Leadership Institute, empresa dedicada al desenvolupament de lideratge empresarial i polític. Exerceix de coach i dirigeix i participa en la transformació organitzacional de les empreses i dels polítics.
 
Cofundadora i directiva d’ESEC, Institut de Formació Empresarial, entre 1980 i 2004. Actualment n’és consultora. També és consellera delegada d’ITR (International Training & Research) i de l’empresa d’e-learning Educamedia.
 
Ha estat regidora de l’Ajuntament de Sabadell (1985-1999).
 
Pel que fa a col·laboracions amb els mitjans de comunicació, actualment té un programa setmanal de ràdio a Radio Sabadell, Coaching amb Núria Aymerich, i ha estat comentarista dels programes Bon Dia Catalunya de TV3 (1997 - 2004) i A Bona Hora de Radio Sabadell (2004-2009).
 
 
Joan Aregio i Navarro, director del Servei Català de Trànsit
 
Nascut a Barcelona l’any 1960.
 
Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona.
 
.Des de 2007 és president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. Prèviament havia estat tinent d’alcalde i regidor de l’Ajuntament de Tarragona (1995-2007), portant les regidories de Cultura, Relacions Ciutadanes, Hisenda i Pressupostos, i president de la Diputació de Tarragona (2003 -2007). És diputat provincial des de l’any 1999.
 
President de la Federació de Tarragona de Convergència Democràtica de Catalunya (2000-2004), també ha estat portaveu del Grup Municipal de Convergència i Unió a l’Ajuntament de Tarragona, des del 2003 fins el 2010.
 
Ha estat advocat de la Junta d’Aigües de la Generalitat de Catalunya (1985-1988) i delegat territorial de l‘Empresa Pública ADIGSA a Tarragona (1988-1990). També va ocupar el càrrec de director general dels Serveis Comunitaris de la Generalitat de Catalunya i Vicepresident de l’Empresa Pública ADIGSA (1990-1992), i delegat territorial del Departament de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya a Tarragona (1992-1999).
 
 
DEPARTAMENT DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT
 
Josep Enric Llebot Rabagliati, secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat
 
Nascut a Barcelona l’any 1953.
 
Doctor en Ciències Físiques i catedràtic de Física de la Matèria Condensada de la UAB. Ha estat degà de la Facultat de Ciències de la UAB i de la UdG, director del departament de física de la UAB, becari del programa USIA del govern dels Estats Units i de l’OTAN.
 
Ha treballat en termodinàmica de processos irreversibles, radiació solar i teledetecció, qualitat de l’aire, en l’anàlisi de l’estructura termodinàmica de models climàtics i de dades paleoclimàtiques i huracans. Ha realitzat estades de recerca a Alemanya (DFVLR), els Estats Units (Univ. Califòrnia Berkeley) i al Canadà (Univ. Sherbrooke). Fou l’impulsor dels estudis universitaris de Ciències ambientals a Espanya. 
 
És membre de l’Institut d’Estudis Catalans, del qual ha estat secretari científic (1996-2002), president de la Societat Catalana de Física, membre del board de la divisió de física ambiental de la European Physical Society i membre de l’American Geophysical Union i de l’American Meteorological Society.
 
És membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya, del Consell d’Experts en Energia del Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya i del Consell Assessor del Zoo de l’Ajuntament de Barcelona.
 
Ha estat guardonat amb un accèssit del premi Divulga de la Fundació La Caixa (1986); amb el premi de la Fundació Enciclopèdia Catalana a la Investigació Científica (1991); amb el Premi Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (2000) i amb el Premi de Literatura Científica de la Fundació Catalana per a la Recerca i Innovació (2005).
 
 
Ricard Font i Hereu, director General de Transport i Mobilitat
 
Nascut a la Seu d’Urgell l’any 1971.
 
Llicenciat en Ciències Jurídiques per la Universitat de Girona (1997); màster en Gestió i Administració de Societats i Cooperatives per la Fundació de la Universitat de Girona (1999) i enDret del Territori, Urbanisme i Medi Ambient, realitzat a l’Institut d’Educació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra (2004); postgrau en Direcció Urbanística, Universitat Autònoma de Barcelona (2001) i en Dret Urbanístic, Institut d’Educació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra (2002).
 
Ha treballat a l’Administració de la Generalitat com a cap del Gabinet del Conseller de Política Territorial d’Obres Públiques a la demarcació de Girona (1998-1999) i cap del Gabinet del Conseller a Girona i cap de Relacions Institucionals de Política Territorial i Obres Públiques 1999-2001. Dins del mateix àmbit, ha estat membre de la Comissió d’Urbanisme de Girona.
 
D’altra banda, ha estat assessor del Grup CiU al Parlament de Catalunya en temes de política territorial, infraestructures, transport, urbanisme, habitatge i medi ambient i cap de gabinet del secretari general adjunt de CDC i CiU.
 
 
Josep Anton Grau i Reinés, director de l’Institut Català del Sòl
 
Nascut a València l’any 1954.
 
Ha estat arquitecte urbanista per l’Escola Superior d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya (1980) i a més ha realitzat programes d’alta direcció d’institucions sanitàries (2004) i de desenvolupament directiu (1989). D’altra banda, ha cursat estudis de Gestió i Administració Pública a ESADE.
 
La seva experiència dins l’Administració Pública és molt dilatada. Dins d’aquest àmbit ha estat president del Centre Integral de Mercaderies i Activitats Logístiques, S.A. (CIMALSA); president de Regs de Catalunya, S.A. (REGSA); president de Ferrocarrils de Muntanya de Grans Pendents, S.A; president i vicepresident del Consell d’Administració d’EQUACAT, S.A. També ha estat conseller de diverses empreses públiques i privades.
 
Pel que fa a la seva experiència dins l’àmbit privat, s’ha especialitzat en gestió urbanística, la sostenibilitat, el paisatgisme i la mobilitat, entre d’altres. D’altra banda, ha guanyat diversos premis i ha publicat articles i treballs tècnics. En l’àmbit docent, actualment imparteix classes de dos màsters a la Universitat Politècnica de Catalunya.
 
 
Sixte Cambra i Sànchez, president de Port de Barcelona
 
Nascut a Barcelona l’any 1952.
 
Llicenciat en Administració d’Empreses a ESADE.
 
Va ser senador per Convergència i Unió, des del 1993 fins al 2004 i president de la Comissió d’Hisenda del Senat des del 2000 al 2004. Durant aquests anys de Senador sempre ha estat el Responsable i Portaveu de l’Àrea Econòmica del Grup de Convergència i Unió al Senat.
 
Va ser director general i conseller delegat del Grup tèxtil Vilá entre 1975 i 1990. És soci fundador de Seeliger y Conde i actualment és vicepresident executiu d’aquesta companyia.
 
Va ser el Director del Torneig de Tennis Conde de Godó des del 1985 al 2008 i vicepresident econòmic del Reial Club de Tennis Barcelona. També va ésser candidat a les eleccions del FC Barcelona l’any 1989, així com vicepresident d’aquest Club i Síndic del Soci.
 
 
DEPARTAMENT DE CULTURA
 
Yvonne Griley i Martínez, directora general de Política Lingüística
 
Nascuda a Barcelona l’any 1964.
 
Llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona (UB), Suficiència investigadora en Lingüística General pel Departament de Romàniques de la UB, màster en Lingüística Aplicada pel Departament de Llengua Catalana de la UB i màster en Funció Gerencial a les Administracions Públiques d’ESADE.
 
Fins ara ha treballat a la Direcció General d’Afers Religiosos com a responsable de coordinació i suport a la gestió.
 
Ha estat subdirectora general de Política Lingüística de 1996 a 2004; vicepresidenta de la subcomissió de Cultura de l’Assemblea de les Regions d’Europa (ARE) fins al juliol de 2004; membre fins al 2004 del consell d’administració del Consorci de Terminologia de Catalunya (TERMCAT); membre i vicepresidenta del consell d’administració del Consorci per a la Normalització Lingüística i secretària del Consell Social de la Llengua Catalana. També ha estat impulsora i organitzadora del programa “Voluntaris per la Llengua”.
 
Professora de llengua i literatura catalanes per a l’accés a la universitat a més grans de 25 anys i dels cursos oficials de llengua catalana de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.
 
Ha estat directora de la Revista Llengua i Ús des de 1996 fins al primer quatrimestre del 2004, i col·laboradora habitual de diverses revistes especialitzades, com ara la Revista de Llengua i Dret de l’EAPC, la revista Cultura, de la Conselleria de Cultura de la Generalitat i la revista Llengua i Administració, on ha publicat diversos articles.
 
Militant de CDC des del 1992. Consellera Nacional, membre de la Sectorial de Cultura i de la Sectorial d’Igualtat i Drets Socials. Ha format part del Secretariat Permanent de la Sectorial de Cultura, dins la qual ha coordinat els temes de política i normalització lingüística. També és membre del Comitè Local de Sant Fost de Campsentelles.
 
 
Norbert Tomàs Bilbeny, director general de Cooperació Cultural
 
Nascut a Barcelona l’any 1962
 
Té estudis d’Història de l’Art, Belles Arts i musicals. La seva formació artística el vincula al món cultural i associatiu del país. Al llarg de més de 30 anys d’experiència associativa ha realitzat tota mena de tasques de gestió i direcció. Ha estat membre organitzador de nombrosíssimes activitats culturals arreu de la geografia catalana, espanyola i de l’estranger.
 
Ha estat membre fundador i secretari del Consell Català de la Música (1990-1995) i membre de la Plataforma per a la creació del Consell de les Arts de Catalunya (2003-2007). També ha presidit l’Associació de Fotògrafs Professionals d’Espanya (1999-2007) i ha estat membre del Comitè Organitzador de Sonimagfoto (2000-2007).
 
Ha format part dels equips directius de diferents entitats culturals: Joventuts Musicals de Barcelona; Associació Amics de la Música de Barcelona, Joventuts Musicals de Catalunya; Associació Orquestra de Cambra Catalana; Consell de la Joventut de Barcelona; Cercle Artístic de Sant Lluc; Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya.
 
Es professionalitza com a fotògraf i realitza reportatges fotogràfics en l’àmbit de la música i la cultura. L’any 1996 inaugura el seu estudi-plató, treballant principalment per editorials, immobiliàries, industrials i clients directes de l’àmbit de la música i les belles arts. Al seu estudi han treballat prestigiosos fotògrafs i productores, rodant-se spots i videoclips de reconeguts músics i models.
 
Paral·lelament realitza exposicions de pintura, fotografia i performance. Les seves obres han estat publicades per diverses editorials i mitjans. Recentment ha editat el llibre documental i d’obra personal “Escenografies de l’oblit”.
 
Darrerament s’ha incorporat al Secretariat de Cultura de CDC per tal d’elaborar un projecte polític de cultura.
 
 
Joan Pluma i Vilanova, director general del Patrimoni Cultural
 
Nascut a Girona l’any 1964.
 
Llicenciat en Filosofia i Lletres, especialitat Història Contemporània, i Màster en Direcció d’Empreses a la UdG.
 
Des de 2003 i fins a l’actualitat ha estat Tinent d’Alcalde d’Urbanisme i portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Girona. Vicepresident de la Diputació de Girona. Ponent de l’Àrea de Promoció Econòmica i Noves Tecnologies. Portaveu del grup socialista a la Diputació de Girona. Diputat des de juny de 2006 fins a l'actualitat.
 
Entre 1991 i 2003 va ser regidor delegat de l’Àrea de Cultura i Educació de l'Ajuntament de Girona. Vicepresident de la Comissió de Cultura de la Federació de Municipis de Catalunya (1995-1999). Entre juliol de 2000 i juliol de 2003, director de Programes de la Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació.
 
Membre de l’equip redactor del “Llibre Blanc de la Cultura Catalana” (1999) i autor d’articles als llibres “Cultura y Corporaciones Locales” (1993) i “Cultura i Municipi. Polítiques culturals municipals a Catalunya” (2007), “Ciudades creativas. Vol 1 Cultura, territorio, economía y ciudad” (2009)
 
Ha participat com a docent en algunes edicions de diferents programes formatius: mòdul sobre Polítiques Municipals de Patrimoni Cultural dins el Títol d’Especialització Professional sobre Patrimoni Cultural de la Universitat de Girona, al Màster sobre Gestió Cultural de l’IDEC de la Universitat Pompeu Fabra i en el postgrau sobre Mediació de Conflictes de la UdG.
 
Ha participat en projectes europeus com Itineraris de cultura i ocupació. El rol del tercer sistema en l’estratègia europea (Projecte Arciweb UE, 2001), Cultural heritage operations for de the regeneration of urban sites (URBACT UE, 2003) i Prospecció geofísica, recerca i excavació selectiva del subsòl (Article 10. Feder: accions innovadores, 1999).
 
Assessor Tècnic de Coordinació de l’Àrea d'Afers Socials i Joventut de l'Ajuntament  de Barcelona (1988-1991).
 
 
DEPARTAMENT D’AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
 
Miquel Molins Elizalde, director general d’Agricultura i Ramaderia          
                                    
Nascut a Lleida el 1969.
 
Llicenciat en Veterinària per la Universitat de Saragossa; diplomat en Sanitat per la Universitat de Lleida; postgrau en Industries Agroalimentàries i màster en Dret Agroalimentari per la Universitat de Lleida.
 
Ha treballat com a veterinari a diverses empreses de productes de sanitat ramadera, de pinsos i integracions, i ha exercit de veterinari oficial a l’Oficina Comarcal de Tamarit de Llitera del Departament d’Agricultura de la Diputació General d’Aragó i a l’Oficina Comarcal del Segrià del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya. Durant 5 anys ha estat veterinari responsable sectorial del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural del Pla de lluita control i eradicació de la malaltia porcina d’Aujeszky a Catalunya.
 
Actualment és Cap de l’Oficina Comarcal del Segrià del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural i president del Col·legi Oficial de Veterinaris de Lleida.
 
 
Domènec Vila i Navarra, director deneral d’Alimentació, Qualitat i Industries Agroalimentàries
 
Nascut a Tremp al 1971 a Tremp.
 
Enginyer Agrònom per la Universitat de Lleida (1996); Enginyer Tècnic Agrícola per la Universitat de Lleida (1994); Máster en Ecoauditorías i Gestión Empresarial del Medio Ambiente i Alta Gestió Ambiental organitzats pel Centro de Investigaciones Ecológicas de Màlaga. També ha realitzat diversos cursos d’especialització i un post-grau sobre l’Agricultura Europea i la Política Agrària Comunitària organitzat pel Departament d’Economia de l’Empresa de la Universitat de Lleida (1997).
 
Actualment és Cap de la Unitat de Serveis de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, càrrec que ocupa des de 2008. Ha estat professor associat de l’Escola Superior d’Agricultura de la Universitat Politènica de Catalunya; Cap de l’Àrea de Gestió d’Ajuts i Projectes de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya tècnic de l’Àrea de Gestió d’Ajuts i Projectes de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya; Responsable de l'Àrea de Projectes de la Fundació Catalana de Cooperació .
 
 
Jordi Sala i Casarramona, director general de Desenvolupament Rural
 
Nascut a Barcelona l’any 1953.
 
Llicenciat en Econòmiques i Geografia i Historia per la Universitat de Barcelona i diplomat en estudis de mercats i ha realitzat diversos seminaris de marketing a ESADE.
 
Ha estat Cap de l’obra agrícola de la Caixa de Pensions (1985-90) i Cap del Departament de Desenvolupament Rural i medi ambient de la Fundació la Caixa (1990-1995).Va ser l’autor i forma part del comitè executiu de la implementació dels programa Leader I de desenvolupament rural per la illa de Menorca i va formar part del catàleg d’experts de la Unió Europea per temes de desenvolupament rural i llurs politiques de finançament .
 
D’altra banda, ha estat president durant 10 anys de l’associació Catalana de periodistes i escriptors agrari de Catalunya i director de l’àrea d’Agricultura i Medi Ambient del Centre d’estudis Econòmics i socials. A l’Administració va ser Director General de Planificació i educació ambiental del Departament de Medi ambient de la Generalitat de Catalunya (2002-2004) i d’altra banda ha estat president de la Comissió Nacional d’agricultura de Unió Democràtica de Catalunya.
 
En el terreny de la docència, ha estat professor de diversos cursos de postgrau i màsters universitaris. Actualment col·labora en el curs de postgrau sobre direcció i gestió d’empreses, aspectes jurídics i mediambientals.
 
 
Josep Escorihuela Mestre, director general de Medi Natural i Biodiversitat
 
Nascut a Cantavieja (Terol) l’any 1955.
 
És Enginyer de Monts per la Universitat Politècnica de Madrid.
 
A l’Administració Pública, és Cap d'Àrea de Pesca Continental definitiva des de 2007. També ha estat cap d’Àrea de Pesca Continental en funcions, Director General de Prevenció de Riscos del Medi Natural i subdirector general d’Agents Rurals i Prevenció. A més ha desenvolupat la seva tasca professional com a cap del Servei de Gestió Forestal, cap de la Secció de Gestió de Boscos, cap de la Secció de Gestió de la Producció Privada i cap de la Secció d’Inspecció i Reciclatge.
 
A l’empresa privada, ha treballat com a tècnic a TRAGSA (Santiago de Compostel·la) i a la secció d’aprovisionaments de fusta a IMPACSA (Balaguer).
 
 
M.Mercè Santmartí i Miró, directora general de Pesca i Afers Marítims
 
Nascuda a Berga al 1963.
 
Llicenciada en Veterinària per la Universitat de Saragossa (1981-1986) i llicenciada en grau per la mateixa universitat al juliol de 1986.
 
Ha treballat per a l’Administració Pública de la Generalitat de Catalunya al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca; la Direcció General de Pesca Marítima; al Departament de Sanitat i Seguretat Social; la Direcció General de Salut Pública i al Departament de Benestar i Família. D’altra banda, ha realitzat diversos cursos relacionats amb les seves especialitats.
 
A la seva trajectòria política, destaca el seu nomenament com a responsable per a la igualtat a les Terres de l’Ebre de CDC, càrrec que ocupa des de 2005 i fins l’actualitat.
 
Com a docent ha participat també en diversos cursos, programes de postgrau i seminaris i ha col·laborat en estudis i publicacions.
 
 
DEPARTAMENT DE BENESTAR SOCIAL I FAMÍLIA
 
Montse Gatell i Pérez, directora de l’Institut Català de les Dones
 
Nascuda a Sabadell l’any 1971.
 
Llicenciada en Filologia Semítica, especialitat d’àrab, per la Universitat de Barcelona (1994). Potsgrau en gestió d’administracions públiques cursat a l’Aula d’Alts Estudis d’Electes-Associació Catalana de Municipis i Comarques i Universitat Autònoma de Barcelona (2006). Actualment estudia segon grau de Filologia Catalana a la UOC.
 
Va ser alcaldessa de Castellar del Vallès (2004-2007), i tinent d’alcalde a l’ajuntament del municipi, on va coordinar l’Àrea Social i la gestió de les regidories de Cultura, Comunicació i Ensenyament (2003-2004), i de Joventut i Comunicació (1999-2003).
 
Va ser vicepresidenta del Fons Català de Cooperació (2004-2007), membre de la Comissió Mixta d’Educació (des de 2007), i assessora en temes d’igualtat i gènere a l’Associació Catalana de Municipis, des de 2007.
 
Va treballar com a tècnica del departament creatiu de l’empresa Educa Sallent S.A. amb funcions de gestió de traduccions, correcció i creació de textos (1996-1998) i professora de llengua i literatura catalanes (ESO) a l’escola El Casal de Castellar del Vallès (1995-1996 i 1998-1999).
 
 
Montserrat Suari i Bartres, directora de l’Agència Catalana de Joventut
 
Nascuda a Argentona l’any 1969.
 
És llicenciada en Dret per la Universitat Nacional de Educació a Distància i per l’Institut Europeu de Dret i Economia (actualment, Universitat Internacional de Catalunya). Màster de Comerç i Finances Internacionals de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Barcelona. També és tècnica de Comerç Exterior per l’Escola Pia de Mataró, en col·laboració amb el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya. Va fer pràctiques jurídiques en el Tribunal de Justícia del Canton du Jura, en el programa “Eurodyssee” (Assemblee des Regions d’Europa) a Suïssa l’any 1994. I va realitzar estudis de formació tècnica al Centre de tecnologia empresarial de Mataró i Maresme (CETEMMSA).
 
També va treballar com a tècnica de suport d’empresa, de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (2003), i com a directora de Comunicació, Màrqueting i Publicitat de l’empresa Punt Roma a Mataró, des de 1996 a 2006.
 
Va treballar com a advocada al despatx Auditors Lluís Burgués Bassols i Associats (1995), i fent col·laboracions al despatx professional Gay-Vendrell Advocats de Vic, des de 2007 fins a l’actualitat.
 
 
DEPARTAMENT D’EMPRESA I OCUPACIÓ
 
Ramon Bonastre i Bertran, director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball
 
Nascut a Montblanc l’any 1956.
 
Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, va realitzar un mestratge en Prevenció de Riscos Laborals, en l’especialitat de Seguretat Industrial, i va cursar estudis de doctorat sobre el sistema públic de prevenció de riscos laborals a l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral.
 
Pel que fa a la seva trajectòria professional, des de 2009 fins a l’actualitat, ha estat vicegerent de Recursos Humans i Organització de la Universitat Autònoma de Barcelona; cap d’àrea de polítiques sindicals del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa (2004-2009); director general d’Emergències i Seguretat Civil de Catalunya del Departament de Justícia i Interior (2003-2004), i subdirector general de Recursos Humans de la Direcció General d’Emergències i Seguretat Industrial (2002).
 
Amb anterioritat, va ocupar diversos càrrecs en el sector mutualista i al Departament de Treball. Així mateix, ha estat professor associat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en la matèria de seguretat i salut laboral (1995-96), de dret administratiu, i de polítiques laborals des de 2005 i fins a l’actualitat.
 
 
Joan Sureda i Martínez, director general d’Indústria
 
Nascut a Barcelona l’any 1951.
 
Llicenciat en Ciències Empresarials i MBA en ESADE.
 
Des de 2007 i fins ara ha estat administrador de Nubaranes SL (gestió d’inversions financeres immobiliàries) i d’Atelier Capital SL (explotació i inversió hotelera). Ha estat membre del Consell d’Administració de Metrovacesa SA i Nutrexpa SA. També és president del Club d’Emprenedors i Inversors d’ESADE Alumini.
 
Va iniciar la seva trajectòria professional a Braun Española SA (1977-1980), i després a Ciba-Geigy com a director de Màrqueting de la Divisió de Productes de Consum (1980-82). L’any 1982 es va incorporar al grup PepsiCo, on va assolir la Presidència i Direcció General de Productes PepsiCo a Barcelona.
 
L’any 1998 va iniciar una nova etapa professional al grup Privat Equity 3i, amb l’adquisició de Detersa SA (electrònica de consum) amb 900 treballadors i fàbriques a Castellbisbal i Sant Andreu de la Barca. Posteriorment, va incorporar l’empresa Araven SA (de productes de consum i industrials en plàstic) amb 200 treballadors i fàbrica a Saragossa. Per últim, va adquirir Display Factory SA (de material publicitari), amb 75 treballadors i fàbrica a Sant Quirze del Vallès.
 
 
M. Luz Bataller i Cifuentes, directora general de la Inspecció de Treball
 
Nascuda a Barcelona a 1956.
 
Llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, és també diplomada també en Desenvolupament Directiu de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i ESADE.
 
Des de 2009 exerceix d’inspectora de Treball i de la Seguretat Social. Ha estat interventora de la Fundació Privada Santiago Dexeus Font (2009), directora de Recursos Humans de l’Institut Català de la Salut (2003-2008), subdirectora general de Recursos Humans del cos de Policia i Mossos d’Esquadra (2002-2003), i responsable de Relacions Sindicals a la Unitat Directiva de la Secretaria General del Departament de Governació (1996-2002).
 
També va ser membre del consell de Policia-Mossos d’Esquadra, en representació de l’Administració de la Generalitat de Catalunya (1996-2002), responsable d’equip i responsable d’àrea de la Inspecció de Treball i Seguretat social de Barcelona (1990-2004), i membre de la Comissió Paritària de Riscos Laborals del personal administratiu i tècnic, de la comissió interdepartamental de seguretat i salut laboral, del Comitè de Seguretat i Salut Laboral del col·lectiu de bombers, i de la Comissió Coordinadora de Prevenció de Riscos Laborals (1996-2001). Ha estat presidenta en la negociació de diversos convenis col·lectius, i a l’experiència com a inspectora de Treball en les relacions laborals, participant en mediacions, conciliacions i arbitratges, s’uneix una formació teòrica, com a ponent i assistent, en conferències, seminaris i cursos especialitzats. Així mateix, ha exercit de professora associada a l’àrea de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat Pompeu Fabra. L’any 2006 va rebre la Medalla de bronze al mèrit policial amb distintiu blau.
 
 
Josep Canós i Ciurana, director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial
 
Nascut a Barcelona l’any 1954.
 
Enginyer Industrial per la Universitat de Catalunya, en l’especialitat en Tècniques Energètiques, va cursar també la Diplomatura en Direcció i Administració d’Empreses a l’IESE.
 
Pel que fa a la seva trajectòria professional ha estat responsable de diversos departaments en les àrees d’explotació i diversificació d’Hidroelèctrica de Catalunya (1977-1996), així mateix ha estat director de Llançament i subdirector general d’Amena (1998-200), director general de Puntel (19997), Abertis Logística (2005-2009) i Saba(2009-2010), i conseller- director general de Retevisión(2000-2005). Ha estat membre de la Junta Directiva de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya i de la seva Comissió d’Energia dels consells d’administració d’empreses com Cilsa, Parc Lógístic ZF, Sevisur, Arasur, Euskatel, Retevisión i Hispasat, entre d’altres.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia