Direcció General de Comunicació

El Govern concreta la distribució de les competències en matèria de contractació pública

query_builder   18 gener 2011 14:22

event_note Nota de premsa

El Govern concreta la distribució de les competències en matèria de contractació pública

 
  • L’actual Direcció General de Contractació publica es convertirà en Oficina i traspassarà part de les seves funcions a Economia i Coneixement
El Govern ha aprovat el Decret que concreta la distribució de les competències en matèria de contractació pública. El text preveu que l’actual Direcció General de Contractació Pública es converteixi en Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública i traspassi part de les seves funcions al Departament d’Economia i Coneixement.
 
Aquest acord pretén desenvolupar i incrementar el principi de transparència en la contractació pública de l’Administració de la Generalitat i del seu sector públic i per tal d’adequar la distribució de les competències en matèria de contractació pública entre el Departament de la Presidència i el Departament d’Economia i Coneixement, fins ara concentrades en una mateixa unitat directiva.

L’Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública es crea, sota la dependència de la Secretaria del Govern, amb rang orgànic de direcció general. Té les funcions següents:
  • Vetllar per l’aplicació del principi de transparència administrativa en la contractació pública a l’Administració de la Generalitat i al seu sector públic i proposar totes aquelles mesures tendents a la seva millora i efectivitat.
  • Establir directrius i unificar criteris d'actuació en matèria de contractació pública de l’Administració de la Generalitat i del seu sector públic.
  • Fer el seguiment de la posada en marxa i execució de les disposicions aprovades i dels acords adoptats en matèria de contractació pública pels òrgans competents i avaluar-ne l'aplicació.
  • Proposar els canvis a introduir en l’àmbit de la contractació pública per a la millora dels aspectes administratius, tècnics i econòmics que consideri adients.
  • Dirigir les actuacions relacionades amb la consecució dels objectius establerts a la normativa vigent sobre contractació pública, sense perjudici de les funcions que corresponguin a altres òrgans.
  • Assessorar sobre els continguts dels projectes de disposicions de caràcter general en matèria de contractació pública.
  • Analitzar, supervisar i controlar els procediments, processos i sistemes de gestió i organització de la contractació pública de l'Administració de la Generalitat i del seu sector públic, sense perjudici de les funcions que corresponguin a la Intervenció General de la Generalitat de Catalunya.
  • Dirigir i coordinar els mitjans electrònics en la contractació pública sense perjudici de les funcions de la Secretaria Tècnica de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Generalitat de Catalunya.
  • Vetllar pel compliment de la normativa vigent en matèria de contractació pública i garantir la introducció de millores en els procediments, processos i sistemes de gestió i organització de la contractació pública de l'Administració de la Generalitat i del seu sector públic.
  • Donar suport a la Secretaria del Govern en l’exercici de la seva funció de supervisar i coordinar les actuacions en matèria de contractació pública i facilitar l’exercici d’aquesta funció.
  • Qualsevol altra funció de naturalesa anàloga atribuïda pels superiors jeràrquics.
L’Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública actua en coordinació amb la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya del Departament d’Economia i Coneixement, en l’exercici de les funcions en matèria de contractació pública.

D’altra banda, el Decret determina les funcions i l’estructura dels òrgans del Departament d’Economia i Coneixement en matèria de contractació. Aquest Departament assumeix les funcions que la normativa vigent atribueix a la fins ara Direcció General de Contractació Pública del Departament de la Presidència. Els òrgans i les àrees adscrits fins ara a aquesta direcció general, excepte l’Àrea de Seguiment i Avaluació de la Contractació Pública i la Secretaria Tècnica de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Generalitat de Catalunya, resten adscrits a la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya del Departament d’Economia i Coneixement, amb les funcions actuals que no contradiguin les funcions previstes en aquest Decret per altres òrgans, i l’estructura actual adscrita.

El Decret també preveu la supressió de la Direcció General de Contractació Pública del Departament de la Presidència i l'Àrea de Seguiment i Avaluació de la Contractació Pública adscrita a l'esmentada Direcció General. A més, el Departament d’Economia i Coneixement assumeix els recursos humans i materials vinculats amb les funcions incorporades procedents del Departament de la Presidència.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia