Direcció General de Comunicació

El Govern acorda la creació del Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari

query_builder   18 gener 2011 14:25

event_note Nota de premsa

El Govern acorda la creació del Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari

 
  • Assessorarà l’Executiu en polítiques orientades a garantir el desenvolupament sostenible del sistema sanitari i a impulsar-ne la millora de la gestió
  • Miquel Vilardell presidirà el Consell, que estarà format per un màxim de 12 membres, que no rebran cap retribució
 
El Govern ha acordat la creació del Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari, que assessorarà el Govern en matèria de polítiques orientades a garantir el desenvolupament sostenible del sistema sanitari i a impulsar-ne la millora de la gestió i el seu progrés.
 
El Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari té com a funcions: 
  • Assessorar o informar sobre les qüestions que li siguin plantejades pel president o per les persones titulars dels departaments de la Generalitat competents en les polítiques orientades a la consolidació i millora d'un sistema sanitari sostenible, innovador i de progrés.
  • Proposar les actuacions o plantejaments que consideri adequats en funció de l’evolució assistencial, econòmica, tecnològica i social tot tractant d’anticipar-ne els efectes en els sectors públic i privat.
  • Ser consultat, a petició del president de la Generalitat, en processos de negociació que impliquin la participació del Govern o del Parlament en el conjunt del sistema sanitari, institucions de l’Estat o organitzacions internacionals.
  • Portar a terme, directament o amb el suport d’analistes externs, els treballs adequats per fonamentar les seves propostes.
 
El Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari serà presidit per Miquel Vilardell i Tarrés, que no percebrà cap retribució. Estarà integrat per un nombre màxim de 12 membres, nomenats pel president de la Generalitat, a proposta del president del Consell.
 
El Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari s’adscriu al Departament de la Presidència, que li dóna suport administratiu i logístic. Podrà reunir-se les vegades que consideri convenient i convidar a les reunions les persones que consideri rellevants. També podrà constituir grups específics de treball, i comunicar, si escau, als mitjans de comunicació les línies de treball i les conclusions dels seus informes.
 
El Govern de la Generalitat de Catalunya té com a objectiu garantir la continuïtat d'un sistema sanitari d'accés universal, equitatiu i de qualitat sostenible però alhora innovador. Aquest objectiu, en un context econòmic difícil i de limitació dels recursos disponibles esdevé un exercici de responsabilitat imprescindible entre tots els agents del sistema, administració sanitària, govern i gestió de les entitats, professionals i ciutadans.
 
El compromís per a la sostenibilitat econòmica del sistema passa per contemplar la salut com un sector dinàmic de l'economia productiva i estratègic des del punt de vista social i, concretament en l'àmbit de la gestió, en l'adopció de mesures de racionalització i de  millora de l'eficiència, que enforteixin la viabilitat i la perdurabilitat del sistema.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia