Direcció General de Comunicació

El Govern redueix el personal eventual gairebé un 40%

query_builder   18 gener 2011 14:26

event_note Nota de premsa

El Govern redueix el personal eventual gairebé un 40%

 
  • Aprova un acord que fixa en 130 el nombre màxim de llocs de treball de personal eventual, enfront dels 218 previstos fins ara
  • La mesura se suma a les ja impulsades pel Govern per potenciar l’austeritat en l’Administració, com ara la reducció del nombre de conselleries i la disminució del 23% dels càrrecs directius de l’Executiu
 
El Govern ha aprovat avui l’acord pel qual s'estableix el nombre de llocs de treball reservat a personal eventual i es regulen determinats aspectes del seu règim. L’acord preveu una reducció del personal eventual gairebé del 40% atès que fixa en 130 el nombre màxim de llocs de treball reservats a personal eventual en els departaments de l'Administració de la Generalitat, enfront dels 218 previstos fins ara.
 
Amb aquest acord el Govern vol afrontar la situació econòmica actual, que comporta la necessitat d’establir criteris per determinar els llocs de treball de caràcter eventual de què pot disposar cada departament, adequar les seves retribucions a la capacitat tècnica i a l'experiència de les persones que ocupin aquests llocs, i donar-ne publicitat, per tal de garantir la màxima transparència i informació als ciutadans.
 
L’acord aprovat avui determina que el Departament de la Presidència pot nomenar fins a un màxim de 30 llocs de personal eventual, i que el Departament de Governació i Relacions Institucionals pot nomenar personal eventual sense excedir de 12 llocs. D’altra banda, la resta de departaments poden reservar fins a un màxim de 8 llocs de treball a personal eventual, i el mateix nombre per al conjunt de les delegacions territorials del Govern.
 
L’acord també preveu que la Comissió Tècnica de la Funció Pública pot autoritzar la redistribució entre la resta de departaments d'aquelles places reservades a personal eventual que no s'ocupin, amb l'acord previ del departament que tingui assignats aquests llocs.
 
D’acord amb el que preveu el text aprovat avui, els llocs reservats a personal eventual són de caràcter estructural i d'assessorament especial o desenvolupament de polítiques sectorials. Els departaments en disposen de 5, que desenvolupen tasques d’assistència a la persona titular del departament: cap del Gabinet, cap de l’Oficina de Comunicació, cap de l’Oficina de Protocol, cap de l’Oficina de Relacions Institucionals i cap de l’Oficina de la Secretaria. La resta de llocs de treball s'identifiquen amb la denominació de llocs de treball d'assessorament especial o per al desenvolupament de polítiques sectorials.
 
En el supòsit que un departament assumeixi funcions i efectius com a conseqüència de la racionalització d’entitats i organismes del sector públic de la Generalitat i que algun d’aquests efectius tingui la condició de personal eventual, el departament afectat ha de presentar, en el termini de tres mesos un pla d’adequació a les previsions establertes en aquest acord.
 
Els llocs de treball de personal eventual han de constar en la corresponent relació de llocs de treball i els seus nomenaments, les seves funcions i les seves retribucions s'han de publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. A més, el Departament de Governació i Relacions Institucionals farà pública, a través dels mitjans electrònics de la seva competència, la relació de llocs de treball eventual amb indicació del departament d'adscripció, la naturalesa del lloc, les funcions, les retribucions totals i el complement específic assignat, així com la persona nomenada. Aquesta relació s'ha d'actualitzar cada cop que hi hagi una variació.
 
Aquest acord se suma al conjunt de mesures impulsades pel Govern per tal de potenciar l’austeritat en l’Administració, després que en les darreres setmanes ha reduït de 15 a 12 el nombre de conselleries, i ha aprovat la nova estructura de l’Executiu, que redueix un 23% les unitats directives dels departaments.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia