Direcció General de Comunicació

El Govern aprova un decret que potencia i coordina les relacions internacionals de la Generalitat de Catalunya

query_builder   28 febrer 2006 18:09

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un decret que potencia i coordina les relacions internacionals de la Generalitat de Catalunya

El Consell Executiu ha donat llum verd al Decret que regula la coordinació de l’acció exterior del Govern. L’objectiu del Decret és establir el marc institucional en el qual s’han de desenvolupar les relacions internacionals de Catalunya amb altres Estats, entitats i organitzacions.

 L’aprovació d’aquesta normativa és especialment necessària en un moment com l’actual, en què la creixent internacionalització de l’economia catalana, els fluxos migratoris de persones procedents d’altres Estats i la voluntat decidida de Catalunya de projectar en l’àmbit internacional la seva llengua i cultura pròpies requereixen potenciar l’acció exterior del Govern.

El Decret aprovat avui estableix que la coordinació d’aquesta acció exterior correspon al president de la Generalitat, que podrà delegar aquesta competència en el conseller primer. Una de les tasques de coordinació consistirà a impulsar l’elaboració i aprovació d’un pla d’actuació en matèria d’acció exterior del Govern. Els organismes encarregats de planificar i executar les actuacions de projecció exterior seran la Secretaria de Relacions Internacionals, adscrita al Departament de la Presidència, i la Secretaria de Cooperació Exterior, adscrita al Departament de Governació i Administracions Públiques.

En el repartiment de funcions, la Secretaria de Relacions Internacionals tindrà com a tasques principals donar suport a la coordinació i impuls de l’actuació de l’Administració de la Generalitat en la seva projecció exterior i en la participació en la política europea de l’Estat, així com al coneixement dels projectes i actuacions de projecció exterior del Govern, i mantenir les relacions ordinàries de l’Administració de la Generalitat amb els representants d’altres Estats a Catalunya i amb els òrgans competents de l’Administració de l’Estat en matèria de relacions exteriors.

Per la seva banda, la Secretaria de Cooperació Exterior planificarà la política de cooperació al desenvolupament i farà el seguiment de la seva execució, que es fa mitjançant l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. També coordinarà les actuacions de suport als ens i organismes catalans amb presència a l’exterior.

A més, per tal d’assegurar la coherència de l’acció internacional del Govern, el Decret aprovat avui fixa la creació d’un grup de seguiment encarregat de vetllar pel correcte compliment dels plans d’actuació en matèria de projecció exterior. Aquest grup es reunirà un cop al mes i el presidirà la persona que exerceixi la competència de coordinació de l’acció exterior del Govern.

3  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en castellà

Nota de premsa en castellà
PDF | 39

Nota de prermsa en francès

Nota de prermsa en francès
PDF | 39

Nota de premsa en anglès

Nota de premsa en anglès
PDF | 39

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia