Quatre-cents trenta-un treballs artístics sobre la temàtica del medi ambient han concorregut als premis Nous genis per a persones que pateixen algun tipus de discapacitat. El jurat, format per Daniel Giralt-Miracle, Joan Hernández Pijoan, Susanna Solano, Carles Taché, i Josep Bracons, ha seleccionat les obres premiades dins les diverses categories amb una dotació econòmica global de 11.500 € per als premis individuals, i 3.000 € per a les entitats.

Aquest dimecres, 23 de febrer, la Consellera de Benestar i Família, Anna Simó, ha presidit l’acte d’inauguració de la 2a exposició de treballs artístics Nous Genis realitzats per a persones majors de 18 anys amb alguna discapacitat. En el decurs de l’acte s’han lliurat els premis individuals i a nivell d’entitats, en les diverses categories establertes.

A l’acte també han assistit, entre altres, el cap d’Obres Socials de la CAM, Carlos de la Torre, el president de COCARMI, Francesc Pérez, el president de l’Agència de Patrocini i Mecenatge, Joan Guitart, i els membres del jurat Susanna Solano, Joan Hernandez Pijoan, Josep Bracons i Carles Taché.

L’exposició i concurs és una iniciativa del Departament de Benestar i Família, la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) i el Comitè Català de Representants de Minusvàlids de Catalunya (COCARMI). Amb la convocatòria d’aquest concurs, les tres entitats volen potenciar els aspectes dinamitzadors de les activitats artístiques, que faciliten l’autonomia personal i ajuden l’adaptació a l’entorn social.

Per als premis a nivell individual, amb import global de 11.500 €, s’estableixen un total de cinc categories: persones amb discapacitat intel·lectual, persones amb malaltia mental, persones amb discapacitat visual, persones amb discapacitat auditiva i persones amb discapacitat física. S’atorgaran quatre premis en metàl·lic a nivell individual per a cadascuna de les cinc categories establertes, amb la següent dotació econòmica: primer premi 1.200 €, segon premi 600 €, tercer premi 300 €, quart premi 200 € i un diploma per al cinquè premi.

Respecte els premis a nivell d’entitat, s’han atorgat tres premis en metàl·lic per a les entitats que han obtingut  un major nombre de premiats a títol individual, amb la següent dotació econòmica: primer premi 1.200 € (primer lloc en nombre de premiats), segon premi 1.000€ i tercer premi 800 €.

En relació a aquesta exposició i premis, cal destacar l’èxit de la convocatòria i, en conjunt, el bon nivell artístic de les obres presentades. També cal fer esment de la entusiasta i desinteressada col·laboració del Jurat, integrat per representants molt rellevants dels diferents àmbits de les arts plàstiques (artistes, galeristes i crítics)

Les obres seleccionades i premiades restaran exposades a la seu del Departament de Benestar i Família (Palau de Mar, Plaça Pau Vila, 1)  des del 23 de febrer al 15 de març, de 9.00 a 18.00 hores, en dies feiners.

3  

Imatges

La consellera Anna Simó va lliurar alguns dels guardons

La consellera Anna Simó va lliurar alguns dels guardons 186

La consellera Anna Simó va lliurar alguns dels guardons

La consellera Anna Simó va lliurar alguns dels guardons 186

La consellera Anna Simó va lliurar alguns dels guardons

La consellera Anna Simó va lliurar alguns dels guardons 263