El secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, i el director general de Carreteres, Jordi Follia, juntament amb l'alcaldessa del Vendrell, Helena Arribas, han visitat avui les obres del nou enllaç nord de la C-51 en aquest municipi. La construcció d'aquest enllaç, que compta amb un pressupost de 2,2 MEUR, permetrà substituir l'actual intersecció en forma de T amb l'objectiu de millorar la seguretat viària. Els treballs van començar la primavera passada i finalitzaran el març vinent.

Les obres corresponen a la construcció d’un nou enllaç a la variant del Vendrell de la C-51 en el seu costat nord, en la connexió amb el vial d’accés cap al nucli del Vendrell, de titularitat municipal. Aquesta actuació suposarà la transformació de l’actual cruïlla en forma de T per un enllaç a diferent nivell, amb l’objectiu de millorar la seguretat viària en aquest punt, proper al polígon industrial de la Cometa.

Així, els treballs consisteixen en la construcció d’un pas inferior sota la carretera actual i dels ramals de connexió corresponents, que inclou la formació d’un bucle al costat nord de la variant. Per a dur a terme l’enllaç, es manté la rasant de la variant i es deprimeix la de l’accés al nucli urbà.

El nou pas inferior, de tipus pòrtic, tindrà una longitud de 17,4 metres, una amplada de 14,4 metres i un gàlib de 5,3 metres. D’altra banda, el projecte preveu la construcció d’un nou pont de 91 metres de longitud i 10,5 d’amplada sobre la riera de la Bisbal. Aquest pont se situarà al costat de l’actual, que no permet la formació de carrils d’incorporació i sortida necessaris per al nou enllaç. El pont tindrà una escullera per tal de protegir-lo de l’erosió.

L’actuació inclou el desviament d’un camí, que ara es connectarà al bucle de l’enllaç, la millora del drenatge i la senyalització horitzontal i vertical, així com la col·locació de barreres de seguretat i baranes al pont. També es preveu la formació d’hidrosembres i la plantació d’espècies arbustives.

 Actualment, està molt avançat el moviment de terres de les obres, amb els terraplens gairebé enllestits, així com la formació del pòrtic del pas inferior. D’altra banda, ha començat la construcció del nou pont sobre la riera, del qual ja estan executats els pilotatges. Els treballs, que compten amb un pressupost de 2,2 MEUR, van començar la primavera passada i finalitzaran el març vinent.

Condicionament de la C-51

A banda de les obres en marxa, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha impulsat el condicionament de la C-51 entre el Vendrell i Valls, que inclou la millora de la via al seu pas pel Coll de la Rubiola o de Santa Cristina i la construcció de les variants dels diferents nuclis de població que ara travessa la carretera actual. Recentment, s’ha iniciat la redacció del projecte constructiu corresponent a aquesta actuació, les obres de la qual es licitaran durant el segon semestre de l’any vinent, amb una inversió prevista de 48,3 MEUR. En aquest sentit, també s’està redactant l’estudi informatiu del nou traçat del tram de la Papiola, a partir de les propostes presentades durant la informació pública realitzada anteriorment.

3  

Imatges

Esquema

Esquema 219

Fotografia 2

Fotografia 2 572

Fotografia 1

Fotografia 1 687