El Centre Penitenciari de Dones de Barcelona (Wad-Ras) ha acollit aquest matí la presentació de la campanya Todos.es, que al llarg d’aquesta setmana permetrà a les 120 internes preventives del Centre accedir al món de les noves tecnologies.

Aquesta campanya és una iniciativa de la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions  i per a la Societat de la Informació, del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, que té com a objectiu donar a conèixer els beneficis de la societat de la informació  i va dirigida específicament als col•lectius que han  tingut menys contacte amb les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

Durant els 16 mesos que durarà aquesta campanya, 25 aules itinerants faran un recorregut per tota la geografia de l’Estat espanyol, acostant les noves tecnologies a aquells col•lectius que tenen més dificultats per accedir-hi: immigrants, jubilats, mestresses de casa i discapacitats.

Amb l’acte d’avui al Centre Penitenciari de Dones s’ha fet extensiva, per primer cop, aquesta Campanya als col•lectius amb risc d’inserció. Al Centre Penitenciari de Dones s’ha inaugurat l’aula núm 26, que està dissenyada especialment per atendre les necessitats d’aquests col•lectius en risc.

Al llarg d’aquesta setmana les 120 internes del Centre Penitenciari de Dones podran conèixer els avantatges que proporciona l’ús de la xarxa en diferents activitats com el treball, l’oci i la comunicació.  Durant 45 minuts, i amb l’ajuda d’un monitor, faran una sessió introductòria sobre l’ús d’Internet i les noves tecnologies.

La presentació d’aquesta campanya ha estat a càrrec del director general de Redes.es (empresa pública adscrita al Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç), Ramón Palacio; del director gerent de Fundetec (Fundación para el desarrollo infotecnológico de empresa y sociedad), Enrique Jalle; de la subdirectora general de Programes de Rehabilitació i  Sanitat de la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, Montserrat Garcia, i de la directora del Centre Penitenciari de Dones, M. Jesús Martínez.

Pel que fa a la continuïtat en un futur d’aquesta experiència en el Centre Penitenciari de Dones de Barcelona, el director general de Red.es, Ramón Palacio, ha dit que estan estudiant la instal•lació d’una aula fixa en aquest Centre.

Més de 3.000 interns de Catalunya ja accedeixen a l’ús de les noves tecnologies

La subdirectora general de Programes de Rehabilitació i Sanitat, Montserrat Garcia, ha descatat la importància d’aquesta iniciativa, que també es farà extensiva a altres centres catalans, i ha recordat que a Catalunya, actualment, hi ha més de 3.000 interns que ja tenen accés a l’ús de les noves tecnologies, principalment, com a recurs educatiu i formatiu.

Montserrat Garcia ha incidit especialment en els sis punts Òmnia que hi ha instal•lats a les presons catalanes, una iniciativa conjunta dels departaments de Justícia; Universitats, Recerca i Societat de la Informació, i Benestar i Família. També ha dit que des de l’any 2000 els interns catalans ja disposen d’accés controlat a Internet.

3  

Imatges

Foto de la presentació de la campanya "Todos.es"

Foto de la presentació de la campanya "Todos.es" 550

Foto d'un grup d'internes del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona a l'aula d'informàtica

Foto d'un grup d'internes del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona a l'aula d'informàtica 417

Fotos d'un grup d'internes del C P Wad-Ras  treballant a l'aula d'informàtica.

Fotos d'un grup d'internes del C P Wad-Ras treballant a l'aula d'informàtica. 494