El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, i la rectora de la Universitat de Girona, Anna Maria Geli, han signat un conveni per realitzar proves d'ADN en l'àmbit forense a les instalolacions dels Serveis Tècnics de Recerca de la Universitat de Girona.

Es realitzaran unes 250 anàlisis de mostres d'ADN anuals

El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, i la rectora de la Universitat de Girona (UdG), Anna Maria Geli, han signat avui un conveni específic de col•laboració entre les dues institucions per a la realització, a partir de demà mateix, de diagnòstics d’identitat genètica.

El Departament de Justícia i la Universitat de Girona van subscriure al juliol de 2003 un conveni marc de col•laboració, amb la finalitat d’establir fórmules de cooperació per dur a terme programes d’estudi i recerca, docència i formació, com també altres tipus d’activitats per tal d’afavorir la investigació i el desenvolupament científic, i un millor aprofitament dels recursos i mitjans materials i personals respectius.

Ara, en el marc de la col•laboració establerta en l’anterior conveni, el Departament de Justícia, mitjançant l’Institut de Medicina Legal de Catalunya, i els Serveis Tècnics de Recerca de la Universitat de Girona han acordat dur a terme diagnòstics d’identitat genètica a les instal•lacions dels Serveis Tècnics de Recerca de la Universitat.

Els diagnòstics es faran al laboratori dels Serveis esmentats i seran a càrrec del personal dels mateixos Serveis, en col•laboració amb el personal del Servei de Laboratori Forense de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya.

A la signatura d’aquest conveni hi han assistit també el secretari general del departament, Joan Turró; la directora dels Serveis Territorials a Girona, Carme Sitjes; el subdirector de Barcelona Ciutat de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya, Jordi Medallo, i el cap dels Serveis Tècnics de Recerca de la Universitat de Girona, Jordi Blavia.

1  

Imatges

Fotografia signtura Conveni

Fotografia signtura Conveni 504

1  

Fitxers adjunts

Conveni

Conveni
PDF | 33