D’ençà que fa uns mesos es va produir algun accident entre les persones que feien tasques de recol·lecció de pinyes a les comarques del Maresme i del Vallès Oriental, el Consorci del Parc de la Serralada Litoral, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya, està duent a terme diferents gestions i actuacions per tal de garantir la seguretat d’aquestes persones. Aquestes actuacions, a mitjà termini, pretenen, d’una banda, millorar les condicions de treball del col·lectiu dedicat a aquesta activitat i, al mateix temps, facilitar eines formatives adreçades específicament a aquestes persones.
 
Concretament, en la darrera reunió que es va dur a terme el dimarts, dia 27 de març, es va confirmar que properament s’editarà un díptic informatiu i didàctic sobre les condicions tècniques i de seguretat laboral per a la recol·lecció de pinyes. Aquest díptic es distribuirà entre les associacions, els mateixos recol·lectors i altres sectors implicats.
 
D’altra banda, s’estan dissenyant sessions formatives, de cara a la propera campanya de recol·lecció de pinyes, sobre com transmetre les mesures de seguretat a les persones que treballen en aquest sector. Les sessions estaran adreçades als guardes del Consorci del Parc de la Serrada Litoral.
 
El vicepresident del Consorci del Parc de la Serrada Litoral i alcalde de Teià, Andreu Bosch, subratlla la conveniència de continuar treballant conjuntament amb la Delegació del Govern de la Generalitat a Barcelona per tal de cercar conjuntament els mecanismes per fer possible una millora de les condicions de treball de les persones que fan la recol·lecció de pinyes al Parc de la Serralada Litoral.