El conseller primer, Josep Bargalló, ha rebut avui en audiència el patronat de la Fundació Catalana per a l’Esport, que ha presentat els nous membres i ha exposat els objectius plantejats en la nova etapa de l’entitat, en un acte on ha estat acompanyat pel secretari general de l’Esport, Rafel Niubò.

La Fundació Catalana per a l’Esport, una entitat privada sense ànim de lucre presidida per Rafael Español, ha explicat els seus objectius, emmarcats en la potenciació i difusió de la practica esportiva a Catalunya tot impulsant la seva vinculació amb la societat civil catalana. La Fundació aborda projectes amb atenció preferent en l’àmbit de l’educació, la tercera edat, discapacitats i immigrants.

Entre les seves principals actuacions, destaca el seu paper, per segon any consecutiu, com a mitjancera entre el Consell català de l’Esport, l’Institut Català de Finances i les Federacions Esportives Catalanes per tal d’avançar el pagament del 50% dels pressupostos d’aquestes Federacions, de manera que puguin continuar treballant amb normalitat i afrontar els seus compromisos de tresoreria a l’espera que es confirmin i liquidin els pressupostos en el decurs d’aquest any.

A més, l’entitat impulsa el projecte SAE (servei d’atenció a l’esportista d’alt nivell), que pretén trobar empreses per activar una borsa de treball que permeti als esportistes compaginar l’esport i la feina d’una manera raonable, i ha contractat, amb el suport del Consell Català de l’Esport, un estudi destinat a conèixer l’impacte econòmic de la pràctica esportiva en la despesa sanitària.

La Fundació també ha endegat, recentment, dues campanyes: “Joc Net i l’Esport” a les escoles, amb la col·laboració de la Fundació del Futbol Club Barcelona i la participació de 20.000 nens i nenes de Catalunya, i “+ Plus Vida”, un programa d’esport i salut per promoure els bons hàbits esportius i de salut per a la gent gran.

Patrons de tots els àmbits

El patronat està format per entitats i persones de tots els àmbits empresarials del nostre país que manifesten la seva sensibilitat cap al món de l’esport. Josep Bargalló i Rafel Niubò han conversat amb els membres fundadors de la Fundació, constituïda l’any 2002, així com amb els nous patrons que s’han incorporat recentment.

Les últimes incorporacions com a membres del Patronat han estat Ramon Canela (Clubs DIR), Joan Castells (FIATC), Antoni Esteve (Laboratoris Esteve), Ignasi Ferrero (Nutrexpa), Pedro Fontana (BBVA), Joan Gaspart (Husa), Jaume Giró (Repsol YPF), Miquel Martí (Grup Sarbus), José Luís Morlanes (RCD Espanyol), Joan Planes (Market Pool), Antoni Puig (GCA Arquitectes), Santiago Sardà (FCC) i Antonio Torvà (Fecsa-Endesa).

Aquestes persones s’afegeixen amb els mateixos drets i deures al grup que originalment es va constituir com a fundadors, que són la Secretaria General de l’Esport -representada pel secretari general, Rafel Niubò-, Rafael Español, Miquel Sambola, David Moner, Pere Sust, Ignasi Doñate, Albert Costafreda, Carles Colomer, Jaume Roura, Felip Massot i Arcadi Calzada.

2  

Imatges

Desquerra a dreta, Arcadi Calzada, patró de la Fundació; Rafael Español, president de la Fundació; Josep Bargalló, conseller primer, i Rafel Niubò, secretari general de lEsport

Desquerra a dreta, Arcadi Calzada, patró de la Fundació; Rafael Español, president de la Fundació; Josep Bargalló, conseller primer, i Rafel Niubò, secretari general de lEsport 360

Els patrons de la Fundació Catalana per a lEsport amb les autoritats, a la sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat

Els patrons de la Fundació Catalana per a lEsport amb les autoritats, a la sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat 347